MSN Terengganu Sambut Baik Kebenaran Sektor Sukan

Majlis Sukan Negeri Terengganu(MSNT) selaku pemegang taruh terbesar sektor sukan negeri ini menyambut baik perkembangan terkini kebenaran berperingkat sektor sukan untuk kembali beroperasi. Walaupun kebenaran itu hanya melibatkan individu yang telah lengkap divaksin, namun dengan program vaksinasi di kalangan atlet dan jurulatih yang telah dijalankan meletakkan MSNT kini berada di landasan terbaik.

Perkembangan semasa ini mampu untuk MSNT kembali merencanakan program latihan pada tahap yang optimum sewaktu pandemik COVID-19 ini di mana telah beberapa kali terhenti sebelum ini berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan(PKP).

Penolong Pengarah(Pembangunan) MSNT Nasree Najmi

“Walaupun sektor untuk sukan ini diberi kelonggaran tetapi kami di Majlis Sukan Negeri Terengganu tetap patuh dengan SOP yang telah diberikan dan kami juga akan memastikan bahawa atlet-atlet kami, jurulatih dan pasukan sentiasa mematuhi SOP yang dikeluarkan oleh MKN dan KBS.”, ujar Penolong Pengarah(Pembangunan) MSNT Nasree Najmi yang ditemui PenyuSukan.com

Namun begitu perlaksanaan prosedur operasi standard (SOP) yang lebih ketat tetap menjadi keutamaan buat MSNT memandangkan situasi kes positif negeri ini masih tinggi. MSNT juga sudah pasti tidak akan memperjudikan pelaburan bagi setiap atlet mereka yang menjadi aset bernilai tinggi dalam misi mempertahankan kejuaraan di pentas Sukan Malaysia(SUKMA) pada tahun hadapan.

Terdahulu dalam Pengumuman Khas Perdana Menteri menjelaskan bahawa negeri-negeri yang telah beralih ke Kawalan Pergerakan dalam Pelan Pemulihan Negara (PPN) telah membenarkan beberapa sektor berkaitan untuk kembali beroperasi. Namun kebenaran itu hanya melibatkan individu-individu yang telah lengkap menerima vaksin.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

POPULAR HARI INI

april, 2024

No Events

X