Ulasan Ketua Jurulatih Terengganu FC 2 Roshaidi Wahab

Lihat video – https://youtu.be/HMhRQwPq5Dw

Pendahulu Liga Premier 2020 dengan rekod tanpa kalah dalam empat perlawanan terdahulu, Terengganu FC 2(TFC 2) tekad untuk memperkukuh tangga kedudukan liga dalam aksi pertama pasca COVID-19 menentang Negeri Sembilan di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi pada Jumaat ini.

Setelah lama berpeluh di padang latihan sejak Jun lalu, rata-rata pemain TFC2 di bawah kendalian ketua jurulatih Roshaidi Wahab begitu teruja untuk kembali membuka tirai kempen musim ini yang telah terhenti berikutan pandemik COVID-19 yang menjadi isu global.

Menentang Negeri Sembilan yang kini menduduki tiga tangga terbawah liga sudah pasti seharusnya TFC 2 mampu untuk membawa pulang 3 mata mudah sekaligus mengutip 15 mata di puncak kedudukan liga agar tidak dipintas oleh Kelantan United FC yang kini beratur rapat di tangga kedua liga.

Pada perlawanan pembuka musim lalu, TFC 2 hadir selaku pasukan pelawat membuat kejutan untuk menewaskan Selangor 2 berkeputusan 1 gol tanpa balasan. Perlawanan terakhir sebelum kempen Liga Perdana 2020 dihentikan adalah perlawanan ke-4 dalam kempen Liga Premier musim ini dengan meraih kemenangan di laman sendiri berkeputusan 2 berbolos 1 gol sewaktu menentang Kelantan.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

june, 2023

02junalldayTi-SAIL CUP PRIX L02/2023

03junalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 3

14junalldayKejohanan Memanah Terbuka PKS UniSZA 2023 Edisi Ke-7

24junalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 4

X