Kerteh FC Ungguli Liga Amatur Terengganu – Reaksi Kapten

Reaksi Kapten Kerteh FC Mohd Ramadhan Jalil setelah muncul juara perebutan cabaran Piala Liga Amatur Terengganu 2019-2020 menentang Markless ST. Hadir selaku bukan pasukan pilihan dan juga merupakan penampilan sulung buat Kerteh FC dalam Kejuaraan Liga Amatur Terengganu 2019-2020 yang kini masuk edisi penganjuran musim ke-5 ini.

Perlawanan penuh dramatik yang terikat seri tanpa gol sehingga tambahan masa perlawanan memaksa penentuan sepakan penalti menjadi taruhan. Debaran berganda buat setiap pasukan dengan jaringan gol penalti bersilih ganti mencari sang juara. Namun defisit penalti yang ditinggalkan oleh Markless ST dimanfaatkan sepenuhnya oleh Kerteh FC melalui tendangan penalti terakhir milik Muhammad Hafidz Mohd Zahari.

Sebelum itu, Kerteh FC berjaya menempah tiket slot akhir setelah menjuarai Liga Perdana untuk bertemu pasukan Markless ST dari Liga Super yang telah beraksi selama 3 musim meburu kejuaraan di pentas akhir ini. Kejuaraan Liga Amatur Terengganu 2019-2020 yang kini masuk edisi penganjuran musim ke-5 ini telah bermula sejak November tahun lalu berjaya menghimpunkan lebih 20 pasukan seluruh negeri Terengganu. Penganjuran peringkat akar umbi pembangunan sukan bola sepak negeri ini yang bertaraf M4 mendapat pengiktirafan dari FAM selaku badan induk kebangsaan.

Kerteh FC selaku juara turut membawa pulang ganjaran wang tunai sebanyak RM12,500 selain piala pusingan kejohanan.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

june, 2023

02junalldayTi-SAIL CUP PRIX L02/2023

03junalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 3

14junalldayKejohanan Memanah Terbuka PKS UniSZA 2023 Edisi Ke-7

24junalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 4

X