Kejohanan Paintball Kebangsaan ECPL 2.0 Piala Menteri Besar Terengganu

Kredit – https://www.facebook.com/ecplmalaysia

Kejohanan Paintball Kebangsaan ECPL 2.0 yang mempertaruhkan perebutan Piala Menteri Besar Terengganu bakal menjadi tumpuan pada hujung minggu ini yang akan berlangsung bermula di Kompleks Sukan Negeri Terengganu, Kuala Nerus.

Menawarkan hadiah wang tunai terkumpul sebanyak RM 27,600.00 bagi 3 kategori yang dipertandingkan sekaligus menjadi penanda aras terbaik buat penganjuran sukan lasak ini. Juara E Division (Race To 2) bakal membawa pulang RM 7000.00 beserta medal dan trofi sekaligus menjadi juara yang membawa wang tunai terbesar bagi setiap kategori yang dipertandingkan.

Manakala pasukan yang berada di tempat ke-4 tidak akan pulang begitu sahaja di mana pada kejohanan ini turut akan membawa pulang hadiah wang tunai termasuk medal dan trofi mengikut kategori masing-masing.

Kredit – https://www.facebook.com/ecplmalaysia

Terengganu menjadi destinasi kedua oleh East Coast Paintball League Malaysia(ECPL) bagi musim ini setelah penganjuran sulung membuka tirai pada 26 & 27 Mac lepas di Kota Bharu, Kelantan. Seterusnya Kuantan, Pahang menjadi destinasi terakhir sebelum melabuhkan tirai pada 24 & 25 September nanti.

Sebarang maklumat lanjut lawati – https://www.facebook.com/ecplmalaysia

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

april, 2024

No Events

X