Pengalaman Pelayaran Percuma

‘My Try Layar’ merupakan program pengenalan sukan pelayaran yang menyasarkan murid-murid sekolah seawal usia 12 tahun ke bawah bagi persiapan persiapan pasukan ke pentas temasya Sukan Malaysia(SUKMA) dan beberapa kejohanan kebangsaan mahupun antarabangsa. Menambah menarik program ini juga turut terbuka kepada orang ramai yang ingin beriadah mahupun merasai pengalaman mengendalikan bot-bot sukan pelayaran ini. Program ini berlangsung di tasik Kompleks Sukan Negeri Terengganu, Gong Badak memberi nilai tambah yang baik bagi mereka yang pertama kali ingin mencuba.

Ingin merasai sendiri pengalaman mengendalikan bot sukan pelayaran di bawah kendalian jurulatih-jurulatih berpengalaman besar di pentas kebangsaan mahupun antarabangsa?

Inilah masanya untuk mencungkil potensi diri sendiri atau beriadah bersama keluarga untuk merasai sendiri pengalaman mengendalikan bot sukan pelayaran di tasik Kompleks Sukan Negeri Terengganu, Gong Badak.

Bot Optimist yang diiktiraf oleh badan induk dunia sukan pelayaran(World Sailing) merupakan kategori kelas permulaan asas sukan pelayaran yang dipertandingkan khususnya bagi atlet berusia bawah 15 tahun di seluruh dunia. Bot jenis ini juga turut diberikan sebagai pilihan di dalam program ‘My Try Layar’ merupakan program pengenalan sukan pelayaran yang menyasarkan murid-murid sekolah seawal usia 12 tahun ke bawah bagi persiapan persiapan pasukan ke pentas temasya Sukan Malaysia(SUKMA) dan beberapa kejohanan kebangsaan mahupun antarabangsa.

Program yang dijenamakan sebagai ‘My Try Layar – Program Pengenalan Sukan Pelayaran’ merupakan program pencarian bakat-bakat baharu untuk digilap bagi mewakili negeri Terengganu ke pentas temasya Sukan Malaysia(SUKMA) yang menjadi keutamaan dan beberapa kejohanan sama ada di peringkat kebangsaan mahupun  antarabangsa.

Walaupun sedemikian, sebagai usaha untuk mempromosi sukan pelayaran di negeri Terengganu, Penyu Sukan dengan berbesar hati untuk menaja 10 peserta terawal tanpa mengira peringkat usia bagi merasai sendiri pengalaman yang mempunyai cabaran dan keseronokan yang tersendiri.

Bot International 470 yang merupakan di antara kategori jenis-jenis bot yang sering dipertandingkan di pentas Sukan Asia dan Olimpik juga turut diberikan sebagai pilihan di dalam program ‘My Try Layar’ merupakan program pengenalan sukan pelayaran yang menyasarkan murid-murid sekolah seawal usia 12 tahun ke bawah bagi persiapan persiapan pasukan ke pentas temasya Sukan Malaysia(SUKMA) dan beberapa kejohanan kebangsaan mahupun antarabangsa.

Berikut adalah maklumat bagi program yang dijalankan:

Nama Program:

My Try Layar – Program Pengenalan Sukan Pelayaran

Jadual Program (Sehingga 31 Mei 2023):

ISNIN & KHAMIS

0330 petang sehingga 0630 petang

JUMAAT & SABTU

Sesi 1 – 0830 pagi sehingga 1230 tengah hari

Sesi 2 – 0230 petang sehingga 0630 petang

SYARAT-SYARAT

a) Perlu follow/like bagi salah satu akaun media sosial Penyu Sukan

https://www.instagram.com/penyusukan

https://www.facebook.com/penyusukan

https://www.tiktok.com/@penyusukan

https://www.youtube.com/channel/UCnTlV2-7DOjnFfmN3b-LbZA

b) Isi borang penyertaan di – https://bit.ly/MyTryLayar-PenyuSukan

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X