MONTAJ SOROTAN PITSTOP TV RALLY TEAM

Lihat di Youtube – https://youtu.be/qBSEFBOso6c

Montaj sorotan aksi pasukan rali Pitstop TV Rally Team – Pitstop TV mempertaruhkan jentera Proton Saga dalam pelumbaan Rally Sprint X-One berlangsung selama dua hari bermula pada 9 Disember sehingga 10 Disember 2023 lalu bertempat di Malaysia Agro Exposition Park Serdang(MAEPS), Serdang, Selangor Darul Ehsan. Perlumbaan ini mempertaruhkan 9 peringkat cabaran(SS) dengan jarak keseluruhan sejauh 24.43km melibatkan 31 buah jentera perlumbaan dari 8 kategori yang dipertandingkan.

Jentera Proton Saga pacuan 2 roda(2WD) ini dikemudi oleh Paduka Syuib Hassan bersama bersama jurupandu arah Cham Wei Lun berjaya menamatkan perlumbaan di tempat pertama kategori Classic dengan catatan masa keseluruhan 34 minit 22 saat setelah mengharungi 3 perlumbaan(Leg) litar berturap selama dua hari meliputi 9 peringkat cabaran(SS) bagi jarak keseluruhan sejauh 24.43km sekaligus menutup tirai kalendar perlumbaan mereka bagi tahun 2023.

Untuk rekod, Penyu Sukan – Agensi Berita Sukan Terengganu turut hadir ke penganjuran perlumbaan ini selaku rakan penaja yang menawarkan perkhidmatan media, penyediaan bahan-bahan liputan berita dan publisiti kepada pasukan rali ini.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

april, 2024

No Events

X