Gol Padang Hukum THT

Pemain UniKL dari Belanda Robbert Kemperman(dua dari kiri) merobek gol pembukaan seawal minit ke-8 permainan sewaktu menentang Pasukan Hoki Terengganu (THT) yang hadir sebagai pelawat bertempat di Stadium Tengku Abdullah pada 3 Februari 2019. Kredit Foto - Agensi
Pemain UniKL dari Belanda Robbert Kemperman(dua dari kiri) merobek gol pembukaan seawal minit ke-8 permainan sewaktu menentang Pasukan Hoki Terengganu (THT) yang hadir sebagai pelawat bertempat di Stadium Tengku Abdullah pada 3 Februari 2019. Kredit Foto – Agensi

Universiti Kuala Lumpur (UniKL) menewaskan Pasukan Hoki Terengganu 3-1 hari ini di Stadium Tengku Abdullah sekali gus kekal di tangga teratas Liga Perdana, TNB Liga Hoki Malaysia dengan 19 mata.

Kemenangan UniKL itu juga menyaksikan peluang THT untuk mempertahankan kejuaraan liga semakin tipis selepas menduduki tangga ketiga liga dengan 13 mata.

Ketua jurulatih UniKL, Arul Selvaraj bagaimanapun tidak mahu barisan pemainnya terlalu meraikan kemenangan itu kerana perjalanan untuk memenangi kejuaraan liga masih panjang.

“Saya tidak mahu terlalu memikirkan soal kejuaraan liga. Kami perlu terus fokus dan sudah pasti kejayaan akan hadir juga selepas itu.

“Tapi apa yang positif dengan kemenangan ini ia membolehkan kami untuk terus menjarakkan diri dengan pasukan lain,” katanya selepas tamat perlawanan.

Turun di gelanggang sendiri, UniKL dilihat cukup bersemangat untuk mencari gol awal dan usaha mereka itu membuahkan hasil pada minit ke-8 selepas Robbert Kemperman meledak gol padang.

Tersentak dengan jaringan itu, THT lebih agresif untuk mencari gol penyamaan.

Anak buah I Vikneswaran akhirnya memperoleh dua pukulan sudut penalti tetapi kedua-duanya disia-siakan begitu saja.

Suku kedua menyaksikan tempo permainan kedua-dua pasukan lebih agresif dengan THT berusaha untuk mendapatkan gol penyamaan. Akhirnya usaha mereka membuahkan hasil selepas Jang Jonghyun menyempurnakan pukulan sudut penalti minit ke-48.
Namun gol itu tidak bertahan lama selepas Muhamad Hafiz Zainol kembali meletakkkan UniKL di depan seminit kemudian apabila bertindak bijak di dalam kawasan D lawan.

Penyerang UniKL, Izwan Firdaus Ahmad Tajuddin semakin mengukuhkan kedudukan apabila menjaringkan gol ketiga ketiga hasil jaringan padang minit ke-54.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X