Yakult Buka Peluang TFC Ke Jepun


Klik untuk lihat video – https://youtu.be/d-_wgtvTnDs

Pemain-pemain muda bola sepak negeri Terengganu bakal menerima pendedahan program latihan bola sepak di negara Jepun hasil kerjasama yang telah dimenterai oleh Terengganu FC(TFC) bersama Yakult Malaysia Sdn Bhd.

Perkara ini telah dizahirkan oleh Pengarah Urusan Yakult Malaysia, Hiroshi Hamada sewaktu hadir ke majlis mementerai perjanjian kerjasama bernilai RM 380 ribu bersama Terengganu FC bagi musim 2021 yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada 21 Januari 2021.

Dari kiri – Hiroshi Hamada(Pengarah Urusan Yakult Malaysia) dan Mohd Zuki Deraman(Pegawai Media Yakult Malaysia) sewaktu hadir ke majlis mementerai perjanjian kerjasama bernilai RM 380 ribu bersama Terengganu FC bagi musim 2021 yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada 21 Januari 2021.

“Setelah perbincangan bersama CEO (Ketua Pegawai Eksekutif) dan (Ketua Pegawai Operasi) TFC Sdn Bhd, dimaklumkan yang TFC juga turut memfokuskan program pembangunan bola sepak akar umbi di negeri ini. Oleh sedemikian maka kerjasama ini terjalin di mana kami turut ingin memberi peluang kepada pemain-pemain muda negeri ini untuk menjalani latihan di Jepun. Hala tuju ini juga merupakan misi buat syarikat Yakult untuk menyumbang dalam idustri bola sepak tanah air khususnya program pembangunan bola sepak di peringkat generasi muda.

Dari kiri – Pengarah Urusan LK Properties – Amirul Ikhwan Mazlan, Pengarah Urusan Yakult Malaysia – Hiroshi Hamada dan Pegawai Media Yakult Malaysia – Mohd Zuki Deraman sewaktu hadir ke majlis mementerai perjanjian kerjasama bernilai RM 380 ribu bersama Terengganu FC bagi musim 2021 yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada 21 Januari 2021.

“Sama ada kita bawa semua pemain-pemain muda ke Jepun atau kita bawakan jurulatih dari Jepun ke Terengganu.. atau paling kurang seorang pemain dari Terengganu akan ke sana..bergantung pada situasi. Kami berharap situasi pandemik COVID-19 akan segera berakhir agar perancangan ini dapat dilaksanakan..”, ujar Hiroshi Hamada kepada PenyuSukan.com

Ketua Pegawai Eksekutif TFC Sdn Bhd Ab Rasid sewaktu menyempurnakan majlis mementerai perjanjian kerjasama bernilai RM 380 ribu bersama Terengganu FC bagi musim 2021 yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada 21 Januari 2021.

Perkembangan ini disambut baik oleh Ketua Pegawai Eksekutif TFC Sdn Bhd Ab Rasid yang menyifatkan ianya satu petanda positif bagi jangka masa panjang dalam pembangunan bola sepak yang bermula dari peringkat akar umbi negeri Terengganu.

Selain memperkasakan program pembangunan bola sepak akar umbi di negeri ini, Yakult juga turut akan menyediakan pentas selaku penganjur buat pasukan-pasukan seluruh negara bagi beraksi dalam beberapa cabaran seperti Yakult Global Cup dan Yakult Asian Dream Team Project.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X