Nilai Gonzalo Peillat Bersama THT Melebihi USD20k

Gonzalo Peillat bersama pasukan Terengganu Hockey Team adalah pemain import yang menerima bayaran tertinggi untuk beraksi di pentas Liga Hoki Malaysia 2018.

Pemain import dari Argentina yang juga pakar pukulan sudut penalti hoki terbaik dunia, Gonzalo Peillat dilaporkan menerima bayaran gaji melebihi USD20,000 untuk bersama Terengganu Hockey Team (THT) sepanjang tempoh lima minggu. Kini Gonzalo Peillat adalah pemain import yang menerima gaji tertinggi di kalangan semua pemain import untuk saingan kempen Liga Hoki Malaysia musim 2018 ini.

Gonzalo Peillat tiba di negara ini bersama Pablo Javier Trevisan dan Guido Martin Barreiros telah disambut oleh ketua jurulatih THT Sarjit Singh di KLIA sehari sebelum bermulanya kejohanan Piala Tan Sri P Alagendra yang bermula pada 4 Januari 2018. THT dijadualkan untuk berentap menentang pasukan UiTM-KPT dalam perlawanan sulung mereka di peringkat suku akhir. Pasukan ini layak untuk terus mara ke pusingan suku akhir setelah mendapat bye di awal pusingan.

Pablo Javier Trevisan (kiri), Gonzalo Peillat (tengah) dan Guido Martin Barreiros beraksi bersama pasukan Terengganu Hockey Team untuk kempen Liga Hoki Malaysia 2018 setelah tiba di KLIA. Kredit Foto – Mohd Fadli Hamzah

David Harte dari Ireland selaku penjaga gol pasukan UniKL dan pemain pertahanan Sander de Vijn dari Belanda dilaporkan adalah penerima bayaran kedua tertinggi dengan nilai USD 12,000.00 untuk musim ini. Pasukan juara bertahan, Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) pula dikhabarkan telah membuat membelanjakan antara USD 7,000.00 hingga USD 11,000.00 untuk mempertaruhkan kudrat import dari Australia Nick Budgeon, Josh Pollard, Matthew Willis dan Tom Carson dari Great Britain.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

june, 2023

02junalldayTi-SAIL CUP PRIX L02/2023

03junalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 3

14junalldayKejohanan Memanah Terbuka PKS UniSZA 2023 Edisi Ke-7

24junalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 4

X