THT ‘Diserang’ COVID-19

Faizal Shaari dalam satu hantaran di laman Facebook bertarikh 26 Februari pada jam 1208 tengah hari. Kredit Foto – Facebook.com/faizal.saari.7

Menjelang persiapan Liga Hoki Malaysia(LHM) yang dijadualkan bermula pada 11 Mac nanti, Terengganu Hockey Team(THT) telah dikejutan dengan keputusan jangkitan COVID-19 ke atas tiga tonggak utama pasukan ini. Menambah tekanan buat THT untuk kembali menyambung program latihan yang tertangguh berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 13 Januari lalu.

Faizal Shaari dalam satu hantaran di laman Facebook bertarikh 26 Februari pada jam 1208 tengah hari mengesahkan bahawa telah dijangkiti oleh COVID-19. Begitu juga buat pemain penyerang Abd Khalid Hamirin dan pemain tengah THT Shello Silverius yang turut positif jangkitan COVID-19 telah diarahkan untuk menjalani proses kuarantin kendiri selama 10 hari. Tiga pemain ini merupakan di antara 14 pemain kumpulan pertama yang menjalani ujian calitan COVID-19.

Stadium Hoki Majlis Bandaraya Kuala Terengganu tidak lagi menjadi venue kejohanan Liga Hoki Malaysia 2021.

Perkembangan ini bakal memberi risiko besar pada keseluruhan pasukan di bawah kendalian ketua jurulatih K Rajan memandangkan THT telah berkampung sepenuhnya di ibu kota sejak awal tahun ini untuk menjalani latihan berpusat di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil.

LHM musim ini mempertaruhkan format kejohanan liga satu pusingan dan semua perlawanan dipertandingkan secara berpusat di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil tanpa kehadiran penonton berikutan prosedur operasi standar (SOP) gelembung sukan yang diperkenalkan sepanjang pandemik COVID-19 yang belum bernoktah.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

september, 2023

02sepalldayKejuaraan Lawan Pedang Terbuka Negeri Sembilan

02sep8:00 am12:00 pmTSG Shimano Fellowship Ride 2023

03sepalldayTOUR GATEH D'TRANUNG 2023

09sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 8

22sepalldayCub Prix Malaysia 2023 - Pusingan Ke-8

23sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 9

23sepalldaySukan Asia Ke-19 Hangzhou 2022

28sepalldayTerengganu Open Ranking Regatta-Ti-SAIL CUP PRIX L03/2023

30sepalldayRAGBI PIALA AGONG - SELANGOR vs TERENGGANU

X