Masak Sendiri Eratkan Persaudaraan Ragbi

Lihat sepenuhnya di – https://youtu.be/NSEVHM90shk

Persatuan Ragbi Negeri Terengganu(PRNT) telah mengambil inisiatif untuk memasak makanan buat 4 pasukan yang bertanding dalam Kejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan 2022 yang telah berlangsung di Bandaraya Ipoh,Perak pada 1 sehingga 3 Julai 2022 yang lepas.

Selain sebagai langkah penjimatan oleh PRNT selaku pemegang taruh utama setiap pasukan yang bertanding, usaha ini juga dilihat menjadi tambah nilai di dalam ekosistem pasukan ragbi itu sendiri untuk merapatkan nilai silaturahim sekaligus memupuk nilai persaudaraan yang tinggi di kalangan setiap pemain.

Menambah menarik, setiap barangan kelengkapan memasak termasuk bahan mentah seperti ikan, ayam dan daging di bawa khas dari Kuala Terengganu untuk menampung keperluan 4 hari berkampung di bandaraya Ipoh ini.

Pada saingan Kejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan musim ini, Terengganu menghantar 4 pasukan untuk penyertaan penuh bagi kategori Lelaki Terbuka, Wanita Terbuka, Lelaki Bawah 21 Tahun dan Wanita Bawah 21 Tahun. Kategori Lelaki Bawah 21 Tahun dan Wanita Bawah 21 Tahun disertai oleh skuad ragbi Terengganu yang kini persediaan ke pentas temasya Sukan Malaysia(SUKMA 2022).

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X