TFC Sdn Bhd Perhalusi Pemilihan Pengarah Teknikal


Klik untuk lihat video – https://youtu.be/4hQ0M4_cmao

Menjelang pembukaan tirai kalendar sukan bola sepak musim baharu tidak lama lagi, Terengganu FC Sdn. Bhd. (TFC) selaku pemegang taruh utama skuad Penyu kini dalam proses fasa akhir penilaian untuk melantik Pengarah Teknikal pasukan.

Ketua Pegawai Eksekutif CEO Terengganu FC Sdn Bhd Ab Rasid Jusoh

“Untuk pengarah teknikal kita ada cadangan dua tiga nama sebagai contoh Haji Man Ibrahim, cuma kita menunggu jawapan dari pengarah teknikal ini untuk..tengok keadaan..sepatutnya kita dah lantik pengarah teknikal sebelum pertengahan bulan dua belas ini.”, ujar Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu FC Sdn. Bhd. Ab Rasid Jusoh kepada PenyuSukan.com

Bekas jurulatih skuad kebangsaan yang juga anak jati negeri ini, Abdul Rahman Ibrahim di antara calon-calon akhir yang telah dikenal pasti layak untuk memegang posisi itu. Beliau yang kini berusia 74 tahun turut pernah membimbing skuad penyu pada 1983, 1998 dan 2014 dengan pencapaian terbaik mara ke pentas akhir Piala Malaysia pada 1998.

Penampilan terkini bekas jurulatih bola sepak Terengganu Abdul Rahman Ibrahim yang kini berusia 74 tahun (lahir 13 April 1946) sewaktu hadir ke Majlis Jalinan Kasih Lagenda Bola Sepak Negeri Terengganu yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada 31 Oktober 2020.

Manakala sewaktu menggalas tanggungjawab selaku ketua jurulatih kebangsaan, pada Sukan SEA 1987 berjaya merangkul pingat perak dan membawa pasukan ke tempat ketiga bagi Piala Tiger pada tahun 2000 yang kini dikenali sebagai Piala Federasi Bola Sepak ASEAN (AFF).

Walaubagaimanapun TFC perlu segera melantik secara rasmi Pengarah Teknikal memandangkan pasukan perlu dipersiap sebelum perlawanan pusingan kelayakkan pertama kejohanan Piala AFC 2021 yang dijadualkan bakal bermula pada Januari depan sebelum melabuhkan tirai pada November 2021.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

may, 2023

06mayalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 2

27mayalldayKejohanan Terbuka Lawan Pedang Wilayah Persekutuan

X