Tewas Tipis Calar Rekod TLHT

Pasukan Hoki Wanita Terengganu (TLHT) terus unggul teratas dalam carta liga untuk minggu ke-4 saingan Liga Hoki Wanita Malaysia 2019. Kredit Foto - PenyuSukan.com
Rekod tanpa kalah Pasukan Hoki Wanita Terengganu (TLHT) tercalar setelah tewas tipis kepada PKS Uniten dalam aksi perlawanan ke-10 di minggu ke-4 saingan Liga Hoki Wanita Malaysia 2019. Kredit Foto – PenyuSukan.com

Rekod tanpa kalah Pasukan Hoki Wanita Terengganu (TLHT) sepanjang kempen Liga Hoki Wanita Malaysia 2019 peringkat kumpulan tercalar setelah tewas tipis kepada PKS Uniten setelah bertandang sebagai pasukan pelawat di Stadium Hoki Tun Razak. Pasukan tuan rumah yang tewas kepada TLHT selaku tuan rumah dalam pertemuan pertama yang lalu sudah pasti tidak akan memberi laluan mudah dalam perlawanan ini. Perlawanan penuh sengit sepertimana jangkaan TLHT dikejutkan dengan gol pukulan sudut penalti seawal minit ke-2 permainan.

Asakan demi asakan diterima memaksa pengendali TLHT; Iman Gobinathan Abdullah membuat keputusan untuk memasukkan pemain import Domashneva Vera seawal minit ke-7 permainan dan juga Irene bt Hussin dimasukkan pada minit ke-10. Percaturan ini sedikit sebanyak berjaya berjaya mengekang PKS Uniten dari terus mencipta ruang dan peluang.

Suku masa kedua, pemain import berjersi nombor 6 Jaswinder Kaur berjaya merapatkan jurang melalui gol padang sekaligus menambah tekanan buat pasukan tuan rumah. Seterusnya pasukan tuan rumah terpaksa turut melakukan beberapa pertukaran taktikal permainan memandangkan TLHT mampu untuk menutup ruang asakan yang dirancang.

Permainan terus seimbang tanpa sebarang jaringan gol buat kedua-dua pasukan sehinggakan memaksa kudrat pemain gantian import TLHT; Jaspreet Kaur ditagih pada minit ke-41 untuk menambah tekanan. Namun kesilapan pasukan pelawat di suku akhir permainan berjaya menghadiahkan gol pukulan sudut penalti kepada PKS Uniten yang disempurnakan oleh Raja Norsharina bt Raja Shabuddin sekaligus menjadikan gol penutup perlawanan.

Pasukan Hoki Wanita Terengganu (TLHT) terus unggul teratas dalam carta liga untuk minggu ke-4 saingan Liga Hoki Wanita Malaysia 2019. Kredit Foto - Mhccompetitions.com
Pasukan Hoki Wanita Terengganu (TLHT) terus unggul teratas dalam carta liga untuk minggu ke-4 saingan Liga Hoki Wanita Malaysia 2019. Kredit Foto – Mhccompetitions.com

Walaupun tewas pertama kali dalam aksi peringkat kumpulan ini, TLHT masih berada di puncak teratas liga dengan 37 kutipan mata. Manakala PKS Uniten berada di tangga ke-3 liga dengan 22 kutipan mata. Untuk rekod pada pertemuan lalu bertempat di Stadium Hoki Batu Buruk, TLHT telah menewaskan PKS Uniten berkeputusan 3 gol berbalas 2.

Seterusnya, sekali lagi TLHT dijadualkan untuk bertandang di Stadium Hoki Tun Razak bertemu KL Wipers pada 7 Februari ini. KL Wipers setakat ini telah mencatat 8 kekalahan dan 2 kemenangan meletakkan pasukan ini di tangga kedua terakhir liga.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X