Roti John ‘S-One’ Shahrun Nabil

Untuk memudahkan tempahan sila hubungi melalui WhatsApp di talian 014 230 0246 . Kredit Foto – Facebook.com/shahrun.nabil

Jurulatih hoki wanita Terengganu ke pentas SUKMA Johor nanti, Mohd Shahrun Nabil Abdullah turut ‘menambah cabaran’ pada bulan Ramadhan kali ini dengan menjalankan perniagaan roti john dan burger di laman kediamannya sendiri yang terletak di Kampung Jeram Hulu, Kuala Terengganu. Mini Roti John, Burger Ayam/Daging, Burger Special, Burger+Keju merupakan di antara empat menu pilihan daripada air tangan bekas kapten hoki kebangsaan ini.

“Buat masa ini, saya hanya menerima tempahan dan saya sendiri akan menghantar ke kawasan sekitar di kampung ini. Sekiranya menerima tempahan yang banyak sudah pasti akan menggunakan khidmat ‘runner’ untuk penghantaran.”, ujar Shahrun kepada PenyuSukan.com.

Untuk memudahkan tempahan sila hubungi melalui WhatsApp di talian 014 230 0246 . Kredit Foto – Facebook.com/shahrun.nabil

Waktu perniagaan akan bermula seawal jam 0430 petang sehingga rehat seketika pada waktu berbuka puasa dan solat Magrib sebelum kembali bersambung. Berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat penularan wabak COVID-19 seluruh dunia ini, maka Shahrun terpaksa menjalankan perniagaannya berkonsepkan “terima dan hantar” di mana perlu menerima tempahan dahulu sebelum di hantar ke sekitar kawasan terhampir.

Shahrun yang sebelum ini sering beraksi di ibu kota sebelum kembali berbakti di negeri kelahiran sendiri turut pernah berniaga di bazar Ramadhan Sri Petaling sekiranya tiada sebarang latihan mahupun perlawanan yang berlangsung.

Walaupun bulan Ramadhan ini merupakan peluang buat kali ke-2 untuk berpuasa sepenuhnya di negeri kelahiran bersama bonda tercinta, namun jauh di sudut hati seorang yang cekal di pentas hoki antarabangsa turut redha untuk berjauhan dari anak dan isteri yang kini berada di Johor.

“Sepanjang tempoh PKP(Perintah Kawalan Pergerakan) ini, sudah pasti terasa amat rindu untuk bersama isteri tersayang dan gelak tawa anak kami. Saya yang jauh di mata hanya mampu berdoa agar isteri dan anak sentiasa sihat dan dilindungi oleh-Nya”, ujar bapa kepada Mohamad Zavier Shah yang kini berusia 2 tahun setelah mendirikan rumah tangga pada 2016.

Shahrun Nabil yang juga pernah beraksi di pentas Piala Dunia Hoki 2014 di Holland menggalas tanggungjawab besar selaku jurulatih untuk pertama kali bersama skuad kelahiran negeri sendiri. Kini seramai 27 pemain hoki wanita negeri ini yang rata-rata adalah muka baru terlibat sepenuhnya dalam fasa program latihan sepenuh masa yang telah dirangka oleh Majlis Sukan Negeri Terengganu(MSNT) selaku pemegang taruh kontijen negeri ini ke temasya dwi-tahunan nanti.

Pada temasya SUKMA 2018 di Perak lalu, Shahrun Nabil telah mencipta sensasi penganjuran dengan penuh kejutan setelah berjaya membimbing pasukan hoki wanita Sabah yang pertama kali dalam sejarah penganjuran SUKMA untuk mara ke pusingan akhir. Sebelum itu, anak jati Kuala Terengganu ini juga turut telah membantu Terengganu Hockey Team untuk mara ke pusingan akhir kempen Liga Hoki Malaysia pada musim ini.

Untuk tempahan melalui Whatsapp sila klik di sini – Roti John S-One – 0142300246

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

june, 2023

02junalldayTi-SAIL CUP PRIX L02/2023

03junalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 3

14junalldayKejohanan Memanah Terbuka PKS UniSZA 2023 Edisi Ke-7

24junalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 4

X