Persatuan Ragbi Negeri Terengganu Anjur Bacaan Yasin Perdana COVID-19

Program Bacaan Yasin Perdana anjuran Persatuan Ragbi Negeri Terengganu mendapat reaksi positif untuk teruskan oleh ahli-ahli gabungan negeri lain.

Situasi pandemik COVID-19 yang masih belum berkesudahan untuk tahun kedua memberi ujian besar buat penggiat-penggiat sukan tanah air. Pelbagai perancangan dan persiapan terbantut khususnya melibatkan peringkat kebangsaan mahupun negeri sehingga menimbulkan kerugian kos pelaburan yang telah dilakukan.

Jesteru itu Persatuan Ragbi Negeri Terengganu(PRNT) mengambil inisiatif untuk mengadakan program Bacaan Yassin Perdana secara atas talian bagi mendoakan kesejahteraan sewaktu tempoh bencana ini.

Timbalan Yang Dipertua PRNT Encik Che Mohd Zulkarnain Abdul Wahab(kiri) mengetuai bacaan yasin sewaktu berlangsung program Bacaan Yasin Perdana anjuran Persatuan Ragbi Negeri Terengganu pada 3 Jun 2021 secara atas talian.

Program dimulakan sejurus selepas solat Isyak diketuai bacaan oleh Timbalan Yang Dipertua PRNT Encik Che Mohd Zulkarnain Abdul Wahab turut disertai oleh Presiden KRM Datuk Shahrul Zaman Yahya bersama barisan kepimpinan tertinggi badan induk dan ahli-ahli gabungan setiap negeri dari kediaman masing-masing.

Turut berlangsung bacaan tahlil buat bekas pemain ragbi kebangsaan sekeluarga di Kuala Kangsar, Mohd Aliff Al-Hafiz Abdul Karim di atas pemergian bonda pada hari yang sama. Program julung kali yang diadakan ini mendapat sokongan lebih dari 60 peserta dari seluruh negara termasuk dari kalangan pemain ragbi wanita.

Yang Dipertua Persatuan Ragbi Negeri Terengganu; Amir Amri Muhammad(kiri) juga merupakan Timbalan Presiden Kesatuan Ragbi Malaysia setelah menerima perlantikan bagi penggal 2019 sehingga 2022.

Mendapat reaksi positif, Timbalan Presiden KRM Amir Amri Muhammad menzahirkan agar program ini diteruskan oleh ahli-ahli gabungan negeri lain khususnya sewaktu ketiadaan sebarang penganjuran sewaktu pandemik COVID-19 ini. Melalui program ini juga secara tidak langsung dapat memberi motivasi terbaik buat setiap penggiat sukan ragbi ketika ini.

Mengulas lanjut tentang penganjuran dua kejohanan besar dalam kalendar sukan ragbi tanah air yang sepatutnya berlangsung pada Ogos nanti dan September nanti, KRM telah membuat keputusan untuk menangguhkan seketika sebarang kejohanan peringkat kebangsaan mahupun negeri sehingga situasi COVID-19 kembali reda.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

POPULAR HARI INI

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X