Open Fun Fly Paragliding Bukit Maras

Persatuan Luncur Udara Negeri Terengganu (PLUT) dengan kerjasama Hiking Maras Committee akan menganjurkan satu cara sukan lasak dikenali sebagai ‘Open Fun Fly Paragliding Bukit Maras 2019’ di Bukit Maras Paragliding & Recreational Park, Mukim Kuala Nerus, Terengganu Darul Iman bermula dari 28 hingga 30 Jun 2019, jam 11.00 pagi hingga 7.00 petang setiap hari.

Acara ini bertujuan untuk memperkenalkan sukan paragliding kepada orang ramai terutamanya golongan belia disamping mempromosikan Bukit Maras sebagai sebuah tapak luncur udara atau paragliding terkenal di rantau ini. Acara ini akan disertai oleh lebih 70 pilot terdiri daripada berbagai negara termasuklah dari Thailand, Canada, Singapore, Spain, USA, France, Iran, Indonesia, Philippines, Germany dan juga Malaysia sebagai tuan rumah.

Sehubungan dengan itu, pihak penganjur menjemput orang ramai khususnya dari Daerah Kuala Nerus dan Kuala Terengganu serta pihak media supaya mengambil peluang ini untuk datang melihat sendiri pertunjukkan paragliding ini yang julung kalinya diadakan di Bukit Maras yang melibatkan jumlah peserta yang besar. Disamping itu juga ada persembahan sampingan seperti silat gayung, badut dan cabutan bertuah bagi memeriahkan lagi acara.

Orang ramai juga diberi peluang untuk sama merasai pengalaman terbang bebas seperti burung melalui slot tandem paragliding dengan harga promosi RM150 bersama dengan pilot professional kami yang berdurasi antara 10 hingga 15 minit. Salinan video akan diberikan secara percuma sebagai kenang-kenangan.

Sebarang pertanyaan sila hubungi 0122956302(Anuar Ngah)

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

june, 2023

02junalldayTi-SAIL CUP PRIX L02/2023

03junalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 3

14junalldayKejohanan Memanah Terbuka PKS UniSZA 2023 Edisi Ke-7

24junalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 4

X