NATIONAL 7S 2024: LAWATAN VENUE RASMI KEJOHANAN STADIUM RAGBI TENGKU MUHAMMAD ISMAIL


Lihat sepenuhnya di – https://youtu.be/YsdnMYLBcGM

Dalam usaha untuk memastikan prestij penganjuran kejuaraan Kejohanan Ragbi 7s Kebangsaan (National 7s 2024) mencapai penanda aras tinggi yang telah diletakkan oleh Kesatuan Ragbi Malaysia selaku penganjur utama, Persatuan Ragbi Negeri Terengganu(PRNT) bersama-sama dengan pelbagai agensi di dalam negeri ini berganding bahu untuk turut hadir melawat Stadium Ragbi Tengku Muhammad Ismail, Kompleks Sukan Terengganu bagi merangka perancangan yang akan dilaksanakan sebelum tirai kejohanan dibuka pada 12 Julai 2024 ini.

Wakil dari Kesatuan Ragbi Malaysia yang diwakili oleh presidennya sendiri iaitu Amir Amri Mohamad bersama-sama sebahagian jawatan kuasa penganjuran yang dibarisi oleh pengurusan PRNT optimis dengan kemudahan-kemudahan yang tersedia ada mahupun yang akan ditambah baik mampu untuk memberi keselesaan buat setiap pasukan bertanding.

Kejuaraan yang berlangsung selama dua hari ini bakal menghimpunkan 36 pasukan tempatan untuk berentap dalam 4 kategori yang dipertandingkan. Kategori tumpuan yakni Terbuka Lelaki menyaksikan pasukan tuan rumah yang akan mempertahankan kejuaraan telah diundi bersama-sama dengan Angkatan Tentera Malaysia(ATM) dan Perak bagi Kumpulan D sebelum mara ke pusingan akhir. Terengganu juga turut berentap dalam kategori Lelaki Bawah 21 Tahun dan Wanita Bawah 21 Tahun.

Sarawak merupakan satu-satunya pasukan dari Malaysia Timur hadir memberi saingan di mana Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan tidak menghantar pasukan untuk memburu kejuaraan berprestij bagi edisi kali ini.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X