Terengganu FC Kembali Fokus Liga Super

Setelah tertangguh sejak sekian lama berikutan situasi pandemik COVID-19 yang masih belum bernoktah, akhirnya Terengganu FC(TFC) kembali menyambung aksi dalam kempen Liga Super bertemu Perak FC pada malam ini.

Terdahulu setelah berhempas pulas memberi fokus utama, TFC yang terlepas tiket merebut kejuaraan Piala AFC berikutan pembatalan penganjuran dilihat kembali bangkit untuk memberi saingan kejuaraan Liga Super musim ini sekaligus memperbaiki rekod musim lalu yang berada di tangga ke-3 liga.

TFC yang kini berada di tangga kedua kedudukkan liga dengan kutipan 27 mata berjurang 3 mata di belakang pendahulu, JDT optimis untuk merampas kedudukan semasa dengan taruhan tonggak baharu pasukan.

Pemain import baharu TFC, Habib Haroon bakal menjadi perhatian untuk aksi pertama beliau bersama pasukan di pentas Liga Super ini. Bekas pemain kelab Al Khalidiya dalam Liga Bahrain itu menggantikan bekas pertahanan Aston Villa, Christopher Herd yang telah digugurkan TFC kerana kecederaan sejak awal musim.

Pengurus Pasukan Terengganu FC Zul Fadli Rozi. Kredit Foto – Terengganufc.com

“Alhamdullilah player-player kita pun orang kata nampak cukup bersemangat apatah lagi dengan pembatalan AFC dia memberi satu hikmah yang positif lah untuk kem Terengganu. Satu tonik satu booster yang bagus untuk Terengganu. Kerana semua pasukan ingin..memerlukan permulaan yang baik iaitu kemenangan pada perlawanan pembukaan pusingan kedua Liga Super ini.” ujar Zul Fadli Rozi selaku Pengurus Terengganu FC bagi musim ini.

Menurut pengurus pasukan TFC, Zul Fadli Rozi memberi gambaran bahawa persiapan TFC kini berada di tahap yang terbaik memandangkan sebelum ini telah memberi fokus sepenuhnya pada persiapan Piala AFC yang baharu sahaja dibatalkan penganjuran. Walaupun berdepan dengan Perak FC yang menghuni tangga kedudukan ke-10 liga, TFC tetap menghormati pasukan lawan yang mampu untuk membuat kejutan setelah lama berehat.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X