Sah! Nafuzi Zain Tolak Kontrak TFC Musim 2023

Pada satu sidang media majlis penajaan musim 2023, Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd, Ab Rasid Jusoh mengesahkan bahawa Nafuzi Zain secara rasminya telah menolak surat tawaran lanjutan kontrak selama setahun sebagai ketua jurulatih pasukan TFC bagi musim depan.

Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd, Ab Rasid Jusoh sewaktu menyempurnakan majlis penajaan oleh kumpulan Terengganu Inc bernilai RM1.6 juta kepada TFC bagi musim 2023 yang telah berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kompleks Sukan Negeri Terengganu pada 15 November 2022.

“Kita menerima surat jawapan daripada ketua jurulatih kita pada 0447 petang kelmarin(14 November 2022) di mana dalam surat tersebut beliau tidak bersetuju untuk menyambung kontrak yang telah ditawarkan.

“Dalam perbincangan kita bersama dengan ahli lembaga pengarah(TFC Sdn Bhd), tiada sebarang perubahan ditetapkan di mana di mana Nafuzi Zain masih lagi menerima gaji dari pasukan oleh itu tiada sebab untuk dia direhatkan pada sebarang baki perlawanan yang ada.” ujar Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd, Ab Rasid Jusoh.

Ab Rasid Jusoh juga turut menjelaskan sebarang keputusan untuk menerima ketua jurulatih baharu akan ditentukan setelah pasukan menamatkan aksi pada musim ini

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

may, 2023

06mayalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 2

27mayalldayKejohanan Terbuka Lawan Pedang Wilayah Persekutuan

X