Punca Jordan Mintah Diketepikan TFC


Klik untuk lihat di Youtube – https://youtu.be/4EL7yYkIHXo

Reaksi ketua jurulatih Terengganu FC Nafuzi Zain sebaik tamat perlawanan menentang Johor Darul Ta’zim(JDT) di laman sendiri pada 4 September 2021 sewaktu ditanya mengenai status pemain Terengganu FC II Jordan Mintah untuk disenaraikan bagi baki-baki perlawanan sebelum menutup tirai sepenuhnya musim 2021 ini.

Untuk rekod, kehadiran Jordan Mintah di pentas Liga Super setelah mengantikan penyerang utama TFC David Da Silva yang mengalami kecederaan sewaktu perlawanan pembukaan musim bertemu UiTM FC.

3 gol dari empat perlawanan oleh Jordan Mintah berjaya mencipta sensasi momentum buat pasukan kukuh berada di kelompok teratas kedudukan liga malah mendapat reaksi positif dari kalangan peminat. Kehadiran David Da Silva untuk bertemu PJ City memaksa Jordan Mintah untuk kembali ke pentas Liga Perdana bersama TFC II.

Pada Ogos lalu untuk bertemu Sarawak United FC bagi aksi pentas Liga Perdana di laman sendiri, Jordan Mintah terpaksa diusung keluar pada minit ke-73 berikutan kecederaan serius setelah bertembung dengan penjaga gol lawan. Pada perlawanan itu juga, TFC II berjaya merampas kedudukan Liga Perdana dengan rekod tanpa kalah selepas 14 perlawanan setelah menewaskan Sarawak United FC berkeputusan 1-0 di laman sendiri. Jaringan gol tunggal itu disumbangkan oleh Jordan Mintah melalui sepakan penalti pada minit ke-19 juga merupakan jaringan peribadi ke-14 sekaligus mendahului penjaring terbanyak Liga Perdana ketika itu.

Kredit Foto – Facebook.com/official.TFCII

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X