Ucapan Perwakilan Kongres Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu 2022

Pada Kongres Tahunan Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu(PBSNT) 2022, perwakilan daripada salah satu ahli gabungan PBSNT kembali membangkitkan cadangan yang telah dikemukakan pada kongres terdahulu di mana meohon untuk turut diberi keistimewaan untuk turut sama menyaksikan perlawanan yang melibatkan pasukan Terengganu FC(TFC) khususnya di laman sendiri.

Selain itu juga perwakilan turut menyentuh tentang sumbangan kewangan dari badan induk negeri kepada ahli-ahli gabungan yang terdiri daripada persatuan-persatuan bolasepak di peringkat daerah di mana hanya menerima sebanyak RM 10,000.00 bagi tahun 2021 dan 2022. Turut difahamkan bahawa pasukan Tajin City FC dari Hulu Terengganu telah membelanjakan hampir RM 60,000.00 untuk menyertai liga Terengganu Football League(TFL) yang pertama kali dianjurkan oleh PBSNT pada tahun lalu.

Perwakilan juga memberi bayangan bahawa kemungkinan banyak pasukan-pasukan tidak dapat meneruskan aksi untuk musim seterusnya berikutan kekangan kewangan.

Kongress Tahunan PBSNT 2022 telah berlangsung pada 26 Disember 2022 lepas bertempat di Primula Beach Hotel, Kuala Terengganu telah dihadiri oleh Presiden PBSNT Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar yang juga merupakan Menteri Besar Terengganu.

Untuk rekod, PBSNT mempunyai 10 ahli gabungan yang terdiri daripada Persatuan Bolasepak Daerah Kuala Terengganu, Persatuan Bolasepak Daerah Kuala Nerus, Persatuan Bolasepak Daerah Setiu, Persatuan Bolasepak Daerah Besut, Persatuan Bolasepak Daerah Hulu Terengganu, Persatuan Bolasepak Daerah Marang, Persatuan Bolasepak Daerah Dungun, Persatuan Bolasepak Daerah Kemaman, Persatuan Bolasepak Melayu Terengganu dan Persatuan Pengadil Bolasepak Negeri Terengganu.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X