TSG Terima Penajaan Bas Untuk Tempoh 2 Tahun

Dari kiri – Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Pro-Asia Cycling Team Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood, Pengarah Eksekutif Terengganu Pro-Asia Cycling Team merangkap Yang Berhormat Mulia Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu Tengku Seri Bijaya Raja Datuk Tengku Farok Hussin Tengku Abdul Jalil(terselindung), Pengurus Operasi KM Niaga Enterprise Azlinuddin Salleh, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan Badan Bukan Kerajaan Negeri Terengganu Wan Sukairi Wan Abdullah dan Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan Hishamuddin Abdul Karim sewaktu menyempurnakan gimik penyerahan bas yang telah berlangsung di Wisma Darul Iman pada 4 Oktober 2022. Kredit Foto – Facebook.com/ustazwansukairi4wakafmempelam

Gergasi pasukan berbasikal Asia yang berpangkalan di Kuala Terengganu, Terengganu Polygon Cycling Team(TSG) mencipta penanda aras baru dalam usaha untuk memperkukuhkan jenama pasukan berbasikal bertaraf antarabangsa setelah menerima penajaan bas sebagai kenderaan rasmi pasukan ini.

Pada satu majlis ringkas bertempat di Wisma Darul Iman, gimik penyerahan bas dua tingkat itu telah disampaikan oleh pihak penaja yang disempurnakan oleh Pengurus Operasi KM Niaga Enterprise Azlinuddin Salleh kepada Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood selaku Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Pro-Asia Cycling Team yang merupakan pemegang taruh utama pasukan lumba basikal TSG.

Tajaan bernilai RM 20,000.00 dalam bentuk perkhidmatan untuk selama dua tahun itu akan melengkapkan lagi keperluan logistik pasukan TSG sekaligus menjadikan kenderaan rasmi buat pasukan untuk menyertai sebarang perlumbaan mahupun sebarang acara promosi yang dikelolakan oleh TSG.

Dari kiri – Penolong Setiausaha Kerajaan(Pembangunan Belia, Sukan dan NGO) Ahmad Bukhari Abdul Rahman, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan Hishamuddin Abdul Karim, Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Pro-Asia Cycling Team Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood, Pengarah Eksekutif Terengganu Pro-Asia Cycling Team merangkap Yang Berhormat Mulia Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu Tengku Seri Bijaya Raja Datuk Tengku Farok Hussin Tengku Abdul Jalil dan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan Badan Bukan Kerajaan Negeri Terengganu Wan Sukairi Wan Abdullah sewaktu menyempurnakan gimik penyerahan bas yang telah berlangsung di Wisma Darul Iman pada 4 Oktober 2022. Kredit Foto – Facebook.com/ustazwansukairi4wakafmempelam

“Alhamdullilah Terengganu Pro-Asia Cyling Team mendapat penajaan berbentuk sebuah bas bagi kegunaan rasmi buat pasukan. Melalui penajaan dalam bentuk perkhidmatan untuk selama dua tahun ini menjadi satu kelebihan yang terbaik bagi mengharungi musim hadapan ini. Terima kasih diucapkan kepada KM Niaga Enterprise selaku pihak penaja di atas kepercayaan bersama pasukan. TSG kini bukan hanya merupakan satu nama buat pasukan lumba basikal bertaraf profesional malah satu jenama bertaraf antarabangsa di mana mampu menjadi mekanisme peluang pelaburan buat mana-mana rakan penaja bersama kami.” ujar Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood kepada PenyuSukan

Manakala Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus turut mengulas bahawa bas ini akan membuat penampilan pertama bersama pasukan pada Le Tour de Langkawi(LTdL) yang akan membuka tirai pada 11 sehingga 18 Oktober ini nanti.

Ketua Pegawai Operasi Terengganu Pro-Asia Cyling Team Nasiruddin Wan Idrus

“Saingan Le Tour de Langkawi pada tahun ini amat sengit seperti mana yang diketahui bakal disertai oleh pasukan-pasukan ternama dari seluruh dunia. Hanya tiga pasukan dari tuan rumah iaitu TSG, Team Sapura Cycling dan pasukan kebangsaan.

TSG akan mempertaruhkan Harrif Saleh bersama 4 pelumba import iaitu Anatolii Budiak, Metkel Eyob Teweldeberhan dan Jambaljamtsz Sainbayar. Dua lagi pelumba tempatan akan ditentukan kemudian setelah membuat penilaian akhir nanti.” jelas Nasiruddin Wan Idrus.

Untuk rekod pada penganjuran edisi lalu sebelum ditangguhkan berikutan pandemik COVID-19, pelumba Mohd Harrif Saleh mencipta kejutan untuk melakar sejarah sebagai pelumba Asia pertama yang memenangi 3 peringkat cabaran di pentas LTdL. Pada penganjuran LTdL kali ini menawarkan cabaran kayuhan sejauh 1,100 km yang melibatkan 8 peringkat cabaran bermula dari bandaraya Kuala Lumpur dan berakhir di Pulau Langkawi.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X