Terengganu Cycling Team Dilamar Pelabur Antarabangsa

Walaupum musim siri jelajah perlumbaan berbasikal dunia masih belum melabuhkan tirai namun satu penanda aras terbaik buat pasukan berbasikal bertaraf benua, Terengganu Cycling Team(TSG) yang telah mula dilamar penajaan oleh beberapa pihak dari luar negara.

TSG yang beraksi cemerlang mengutip podium di awal musim dengan 850 kutipan mata selaku pendahulu kedudukan Jelajah Asia sehingga kini meletakkan portfolio yang terbaik buat pasukan berbasikal profesional dari negeri Terengganu ini.

Perkembangan positif ini secara tidak langsung membuktikan TSG di antara entiti sukan yang mampu untuk memberi pulangan pelaburan penajaan sewaktu pandemik COVID-19 yang masih belum bernoktah ini.

Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus

“Alhamdullilah, respons yang agak baik dan berkemungkinan besar kita ada penaja-penaja baru yang akan bersama bagi musim hadapan. Situasi ini membuktikan bahawa COVID-19 ini bukan alasan untuk kita tidak mendapat kejayaan terutama dari segi untuk mendapatkan penaja-penaja.”, berkata Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus.

Menambah menarik, Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus memberi gambaran bahawa prospek rakan penaja baharu ini bakal membuka ruang yang lebih besar buat TSG untuk beraksi ke peringkat yang lebih tinggi. Situasi ini juga akan menjadi pemangkin terbaik buat pasukan yang telah beraksi di pentas berstatus benua sejak 10 tahun yang lalu.

Mengulas lanjut, perbincangan bersama bakal rakan penaja kini di peringkat fasa akhir khususnya melibatkan hubungan diplomatik di antara dua negara yang bakal memberi impak besar khususnya buat negeri Terengganu nanti. Keputusan muktamad hasil perbincangan tersebut akan diumumkan setelah kalendar perlumbaan musim ini melabuh tirai.

Krisis penajaan sewaktu pandemik COVID-19 ini juga turut memperlihatkan beberapa pasukan profesional dunia telah ‘gulung tikar’ namun sebaliknya buat TSG yang masih bernafas walaupun turut menerima tempias cabaran perbelanjaan pasukan. Malah sebahagian besar siri perlumbaan di beberapa negara turut telah dibatalkan.

Pada musim ini TSG telah membuat percaturan bijak untuk pertama kali menyertai siri Jelajah Eropah dalam misi untuk mengutip mata sekaligus memperbaiki rekod musim lalu yang telah terjejas berikutan pandemik COVID-19.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

july, 2024

12julalldayKejohanan Ragbi 7 Sepasukan Kebangsaan (National 7s 2024)

26julalldayPIALA YANG DI PERTUAN MUDA TERENGGANU

26julalldayOlimpik Paris 2024

X