TSG Terima Tajaan RM 2 Juta

Dari kiri Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus, Ketua Pegawai Eksekutif TSG Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood dan Presiden dan Pengarah Eksekutif Terengganu Inc, Burhanuddin Hilmi Mohamed @ Harun sewaktu majlis menandatangani kontrak penajaan antara Terengganu Incorporated Sdn. Bhd dan Terengganu Pro-Asia Cycling Team(TSG) bertempat di Studio TSG pada 28 September 2022.

KUALA TERENGGANU — Syarikat pelaburan induk strategik Kerajaan Negeri Terengganu, Terengganu Incorporated (Terengganu Inc) telah memeterai perjanjian bersama Terengganu Polygon Cycling Team (TSG) bagi merealisasikan tajaan bernilai RM2 juta untuk meningkatkan lagi momentum menghadapi saingan musim 2023 akan datang.

Tajaan bersama secara Kumpulan itu melibatkan usaha sama TDM Berhad, salah satu syarikat di bawah Kumpulan Terengganu Inc, dan juga bahagian penjagaan kesihatannya/ bahagian penjagaan syarikat terbabit iaitu Kumpulan Medic Iman Sdn Bhd (KMI Healthcare).

Dari kiri Ketua Pegawai Eksekutif TSG Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood dan Presiden, Pengarah Eksekutif Terengganu Inc Burhanuddin Hilmi Mohamed @ Harun dan Ketua Pegawai Operasi TSG Nasiruddin Wan Idrus sewaktu majlis menandatangani kontrak penajaan antara Terengganu Incorporated Sdn. Bhd dan Terengganu Pro-Asia Cycling Team(TSG) bertempat di Studio TSG pada 28 September 2022.

Presiden dan Pengarah Eksekutif Terengganu Inc, Burhanuddin Hilmi Mohamed @ Harun berkata, sejak tujuh tahun lepas sehingga kini,Terengganu Inc serta anak-anak syarikat Kumpulannya sudah tidak asing lagi dalam menjadi pemangkin utama kepada kemajuan dan keunggulan pasukan berbasikal taraf benua ternama itu.

Pada tahun 2022, sebanyak RM1.5 juta telah diperuntukkan yang telah membantu memperkasakan jenama secara komprehensif serta mengutuhkan hubungan antara kedua-dua pihak.

Tajaan berbentuk sokongan kewangan tersebut dinaikkan pada tahun 2023 melihat kepada prestasi tinggi yang konsisten dengan kedudukan pertama Asia dalam ranking Kesatuan Berbasikal Antarabangsa (UCI). Sehingga kini, Terengganu Polygon Cycling Team (TSG) berada di tangga ke- 31 terbaik dalam ranking dunia UCI.

Sebagai penaja, Terengganu Inc serta dua anak syarikatnya dapat menaikkan jenamanya menerusi promosi serta penampilan logo syarikat pada tubuh jersi, platform media sosial, bahan bercetak, cenderahati pakaian, barangan dan lain-lain lagi.

Sementara itu, Burhanuddin Hilmi optimis akan dengan penajaan sedia ada bakal memacu TSG untuk menunjukkan persaingan sengit pada edisi ke-26 Le Tour de Langkawi (LTdL) 2022 yang dijadual berlangsung dari 1 1 hingga 18 Oktober ini.

Pelumba Terengganu Polygon Cycling Team(TSG) Wan Abdul Rahman Hamdan(tengah) bersama Ketua Pegawai Eksekutif TSG Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood(kiri) dan Presiden dan Pengarah Eksekutif Terengganu Inc, Burhanuddin Hilmi Mohamed @ Harun sewaktu turut hadir ke majlis menandatangani kontrak penajaan antara Terengganu Incorporated Sdn. Bhd dan Terengganu Pro-Asia Cycling Team(TSG) bertempat di Studio TSG pada 28 September 2022.

“Saya yakin juga penajaan musim hadapan ini menjadi mendorong kearah pasukan ini untuk mengharumkan nama Malaysia dengan mempertahankan emas acara lepas ramai-ramai elit lelaki Sukan SEA 2023 di Kemboja,” katanya dalam satu kenyataan.

Majlis perjanjian yang diadakan di Studio TSG telah ditandatangani oleh Presiden dan Pengarah Eksekutif Terengganu Inc, Burhanudin Hilmi Mohamed @ Harun manakala itu, TSG diwakili oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya, Che Ku Mohd Izmuddin Che Ku Mahmood.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

september, 2023

02sepalldayKejuaraan Lawan Pedang Terbuka Negeri Sembilan

02sep8:00 am12:00 pmTSG Shimano Fellowship Ride 2023

03sepalldayTOUR GATEH D'TRANUNG 2023

09sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 8

22sepalldayCub Prix Malaysia 2023 - Pusingan Ke-8

23sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 9

23sepalldaySukan Asia Ke-19 Hangzhou 2022

28sepalldayTerengganu Open Ranking Regatta-Ti-SAIL CUP PRIX L03/2023

30sepalldayRAGBI PIALA AGONG - SELANGOR vs TERENGGANU

X