TFC Sasar 30 Ribu Penonton Perlawanan Pembukaan Liga Super

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin kembali mendapat kelulusan untuk beraksi daripada pihak Malaysian Football League(MFL) selaku penganjur Liga Super 2020 pada 18 Februari 2020. Kredit Foto – Facebook.com/Pengurusan-Kompleks-Sukan-Negeri-Terengganu-1400604390231788

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin kembali bersedia sepenuhnya untuk menjadi gelanggang taruhan buat Terengganu Football Club(TFC) bagi mengharungi kempen Liga Super musim ini malah menambah manis merupakan perlawanan pembukaan buat pasukan ini.

Kehangatan pra musim yang diberikan oleh penyokong-penyokong meyakinkan tuan rumah untuk mengumumkan 30 ribu tiket bakal dijual bagi perlawanan pertama menentang Perak FA pada sabtu ini. Tiket tersebut akan dijual pada hari berkenaan di stadium itu sehingga waktu perlawanan dan juga Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah sehingga jam 0500 petang.

2 laluan pintu khas disediakan sepanjang musim ini untuk pemegang pas bermusim di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Setiap pintu merupakan laluan bagi ke semua jenis kategori pas bermusim iaitu Gold Pass, White Pass dan Black Pass. Kredit Foto – Facebook.com/footballclubterengganu

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu(PBSNT), Hishamuddin Abdul Karim optimis untuk menjangkakan kehadiran seramai 20 ribu penyokong pada perlawanan pertama di laman sendiri ini. Sebelum ini juala tertinggi tiket bagi perlawanan pertama Liga Super melibatkan pasukan tuan rumah adalah pada 2019 bagi perlawanan di antara TFC menentang Pahang dengan kehadiran sekitar 28 ribu penonton di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu(PBSNT), Hishamuddin Abdul Karim. Kredit Foto – Teganukita.net

“Jadi kalau orang Terengganu nak pecah rekod. Inilah kali pertama boleh dibuktikan. Kalau boleh 30 ribu. Memang pecah rekodlah berbanding pada musim lalu. Ini membuktikan bahawa orang Terengganu memang betul-betul minat bola. Kita memang telah bersedia dengan kapasiti(penonton) tersebut.’ ujar Hishamuddin Abdul Karim yang juga merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan NGO Negeri Terengganu dalam satu siaran langsung dalam talian.

TFC yang masih di bawah kendalian ketua jurulatih Nafuzi Zain buat musim kedua ini juga turut optimis untuk mencatatkan keputusan terbaik bagi perlawanan pembukaan di hadapan penyokong sendiri menentang Perak FA sekalu Juara Piala Malaysia 2018 nanti.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

september, 2023

02sepalldayKejuaraan Lawan Pedang Terbuka Negeri Sembilan

02sep8:00 am12:00 pmTSG Shimano Fellowship Ride 2023

03sepalldayTOUR GATEH D'TRANUNG 2023

09sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 8

22sepalldayCub Prix Malaysia 2023 - Pusingan Ke-8

23sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 9

23sepalldaySukan Asia Ke-19 Hangzhou 2022

28sepalldayTerengganu Open Ranking Regatta-Ti-SAIL CUP PRIX L03/2023

30sepalldayRAGBI PIALA AGONG - SELANGOR vs TERENGGANU

X