TFC Lantik Tomislav Steinbruckner Sebagai Ketua Jurulatih Bermula Musim 2023

Ketua Jurulatih Terengganu FC Tomislav Steinbruckner. Kredit Foto – https://www.facebook.com/footballclubterengganu

Jurulatih kelahiran Croatia, Tomislav Steinbruckner sah dilantik selaku pengendali baharu Terengganu FC (TFC) bagi menghadapi saingan musim depan.

Ketua Pegawak Eksekutif TFC, Ab. Rasid Jusoh, berkata, perlantikan bekas jurulatih T-Team itu dibuat untuk tempoh setahun sehingga Disember 2023.

Menurut beliau, Steinbruckner yang juga pemegang lesen jurulatih UEFA Pro adalah individu paling layak mengisi kekosongan ditinggalkan Nafuzi Zain.

“Sejak menjadi pengarah teknikal TFC musim ini, beliau telah membuat analisis terhadap kekuatan pasukan dan kualiti barisan pemain sedia ada.

“Meskipun menyedari cabaran getir untuk melatih TFC, kami optimis Steinbruckner mampu membawa pasukan ini ke tahap lebih baik dalam kempen domestik dan Asia tahun depan.

“Dengan pengalaman yang ada juga beliau diyakini tidak ada masalah untuk memberi khidmat terbaik kepada kelab,” katanya pada majlis memperkenalkan jurulatih di sini, hari ini.

Untuk rekod, Steinbruckner, 56, pernah membimbing kelab Croatia, NK Novigrad, NK Orsijek dan Bijelo Brdo selain turut membawa T-Team meraih tempat ketiga Liga Premier pada 2015.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X