Sabri Abas Dilantik CEO Baharu Terengganu Football Club Sdn. Bhd.

Mohd Sabri Abas dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd setelah diumumkan secara rasmi pada 9 Oktober 2023 bagi mengantikan Ab Rasid Jusoh yang melaksanakan tugas tersebut sejak Oktober 2020. Terdahulu Mohd Sabri Abas merupakan Ketua Pegawai Operasi(COO) yang pertama sejak TFC diswastakan bermula pada tahun 2020 yang juga menyaksikan AB Rasid Jusoh selaku CEO pertama pasukan bola sepak Terengganu ini. Kredit Foto – https://www.facebook.com/footballclubterengganu

Perkembangan terkini sebuah entiti pasukan bola sepak Terengganu yang berdaftar sebagai sendirian berhad sejak pada tahun 2020 menyaksikan Mohd Sabri Abas kini dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) baharu seperti mana diumumkan secara rasmi pada 9 Oktober 2023 lalu. Sabri Abas yang memulakan karier sebagai Ketua Pegawai Operasi(COO) di awal penubuhan Terengganu Football Club (TFC) Sdn. Bhd. mengantikan Ab Rasid Jusoh setelah menjawat jawatan selaku CEO sejak Oktober 2020 lalu.

Dalam satu kenyataan pada 8 Oktober 2023, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia Sukan dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Terengganu, Hishammuddin Abdul Karim menjelaskan walaupun pasukan bola sepak Terengganu FC telah diswastakan namun ianya masih menerima sumber kewangan terbesar dari pihak kerajaan negeri meletakkan situasi secara lazim untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan yang ada dari kumpulan pegawai tadbir negeri Terengganu.

Ab Rasid Jusoh yang juga merupakan penjawat awam Kerajaan Negeri Terengganu kini dilantik sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu (Pengurusan) di mana terdahulu sebelum menjawat sebagai CEO pasukan bola sepak ini beliau merupakan Pengarah Jabatan Pelancongan Negeri Terengganu. Begitu juga dengan Mohd Sabri Abas adalah merupakan penjawat awam Kerajaan Negeri Terengganu di mana terdahulu sebelum menyertai TFC merupakan Timbalan Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu.

Walaupun masih berbaki beberapa aksi perlawanan domestik dan aksi tumpuan perlawanan antarabangsa peringkat kumpulan di pentas Piala Asia merupakan di antara sisa-sisa momentum musim ini yang perlu diselesaikan oleh Mohd Sabri Abas sebagai bekalan percaturan hala tuju pasukan untuk musim hadapan yang dilihat lebih mencabar.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X