Akhyar Rashid Perlukan Minit Permainan Bersama TFC

Pemain kelahiran Kedah Akhyar Rashid dipinjamkan oleh Johor Darul Takzim (JDT) kepada Terengganu FC(TFC) bagi kempen saingan Liga Malaysia(Liga M) musim 2024 ini. Turut dipinjamkan oleh JDT kepada TFC adalah pemain kelahiran Dungun, Safawi Rasid(tiada dalam gambar). Kredit Foto – https://www.facebook.com/footballclubterengganu

Saya hanya mahu sertai Terengganu FC (TFC), itu kata pemain sayap, Akhyar Rashid, berkenaan keputusannya untuk mencari minit permainan bagi musim 2024/25.

Menurut Akhyar, dia menyedari perlu berada dalam kesebelasan utama lebih kerap bagi terus berada dalam perancangan lebih besar bersama Harimau Malaya.

Malah beliau mengakui cadangan pengendali negara, Kim Pan Gon turut mendorongnya membuat keputusan untuk menyertai TFC musim ini.

“Sudah tentu saya mahu beraksi lebih kerap lebih-lebih lagi untuk kekal dalam perancangan jurulatih Pan Gon menjelang kelayakan Piala Dunia, bulan depan.

“Beliau (Pan Gon) ada menasihatkan saya agar mencari minit permainan jadi saya membuat keputusan untuk mencari kelab baharu secara pinjaman.

“Saya hanya menghubungi CEO TFC, tiada kelab lain, dan beliau juga menyambut baik hasrat untuk menyarung jersi Sang Penyu,” katanya kepada pemberita yang hadir ketika sesi latihan sulung, petang semalam.

Jelas Akhyar, 25, keputusan meninggalkan Johor Darul Ta’zim (JDT) bukan mudah apatah lagi kelab gergasi itu serba lengkap namun harus membuat keputusan demi perkembangan kariernya

“Saya juga tahu Safawi (Rasid) akan ke TFC, jadi saya pun berbincang dengan ahli keluarga dan mereka pun bersetuju mengenai perpindahan ini,” katanya.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X