Habib Haroon Tolak Tawaran Untuk Kekal Bersama TFC

Habib Haroon. Kredit Foto – https://www.facebook.com/footballclubterengganu

Pemain import, Habib Haroon, sanggup menolak tawaran lumayan daripada beberapa kelab Liga Malaysia (Liga M) untuk terus menyarung jersi Terengganu FC (TFC), musim depan.

Menurut tonggak kelahiran Bahrain itu, keputusan kekal di bumi Terengganu adalah keputusan yang mudah selain didorong kepercayaan daripada jurulatih, pihak pengurusan dan penyokong.

Habib juga tidak mahu melepaskan peluang membuat penampilan dalam Piala AFC selepas menjadi tunjang utama TFC musim ini dengan tiga gol dalam Liga Super.

“Sebaik jurulatih (Tomislav Steinbruckner) menyatakan masih mahukan khidmat saya bagi membentuk pasukan 2023, saya tidak berfikir panjang untuk terus kekal bersama TFC.

“Lagipun saya sangat selesa berada di kelab ini terutama melihat kepercayaan diberikan pengurusan dan penyokong yang sangat luar biasa. Jadi saya mahu membalasnya dengan aksi lebih baik.

“Walaupun ada beberapa tawaran menarik daripada kelab Liga M yang lain serta kelab luar negara, saya gembira di TFC,” jelasnya yang menyambung kontrak selama setahun sehingga Disember 2023.

Pemain kelahiran Bahrain itu merupakan awang import tunggal dikekalkan TFC setelah Pape Diakite, Manuel Ott, Petrus Shitembi, Kpah Sherman dan Kipre Tchetche digugurkan daripada pasukan.

Musim ini, Habib bergandingan mantap bersama Ott dan Shitembi di bahagian tengah sekaligus membantu TFC muncul naib juara Liga Super, Piala FA dan mara ke separuh akhir Piala Malaysia.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X