MONTAJ SOROTAN PASUKAN RALI TERENGGANU – EAST COAST RALLYING

Lihat di Youtube – https://youtu.be/WcXc19Grqdc?si=BTQ5Qd3Wj8aP8SOR

Montaj sorotan aksi pasukan rali berpangkalan dari Kuala Terengganu; East Coast Rallying yang mempertaruhkan jentera Honda Jazz GE dalam pelumbaan Rally Sprint X-One berlangsung selama dua hari bermula pada 9 Disember sehingga 10 Disember 2023 bertempat di Malaysia Agro Exposition Park Serdang(MAEPS), Serdang, Selangor Darul Ehsan untuk 9 peringkat cabaran(SS) dengan jarak keseluruhan sejauh 24.43km melibatkan 31 buah jentera perlumbaan dari 8 kategori yang dipertandingkan.

Pasukan rali tunggal yang berpangkalan dari Kuala Terengganu; East Coast Rallying mendapat sokongan talaan jentera perlumbaan oleh R&R Sports Speed Garage selaku rakan teknikal.

Jentera East Coast Rallying yang mendapat sentuhan teknikal oleh R&R Sport Speed Garage dipacu oleh oleh anak jati Kuala Terengganu Ir. Ts. Muhammad Syakirin Razaki bersama bersama jurupandu arah Amir Izham dari Kota Bharu, Kelantan Darul Naim berjaya menamatkan perlumbaan dengan catatan masa keseluruhan 37 minit 42 saat setelah mengharungi 3 perlumbaan(Leg) litar berturap meliputi 9 peringkat cabaran(SS) bagi jarak keseluruhan sejauh 24.43km sekaligus berjaya menempatkan mereka di dalam kelompok 10 terbaik pada perlumbaan ini.

Untuk rekod, Penyu Sukan – Agensi Berita Sukan Terengganu turut hadir ke penganjuran perlumbaan ini selaku rakan penaja yang menawarkan perkhidmatan media, penyediaan bahan-bahan liputan berita dan publisiti kepada pasukan rali ini.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

april, 2024

No Events

X