Misi Bantuan Ragbi Terengganu Dapat Perhatian Korporat

Lihat sepenuhnya di – https://youtu.be/rc81tCq40mo

Misi bantuan bencana banjir di Hulu Terengganu yang dihulurkan oleh Persatuan Ragbi Negeri Terengganu(PRNT) turut mendapat perhatian perhatian perunding kewangan, AUF MBZ Consortium, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman yang telah menyumbang sebanyak 5 tan keperluan asas termasuk makanan untuk diagihkan.

Jarak bukan penghalang buat Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman yang berada di ibu kota dalam usaha murni dengan jalinan kerjasama strategik melalui badan bukan kerajaan(NGO) AUF MBZ bersama PRNT yang dilihat tepat. Turut bersama adalah Ducati Official Club Malaysia(DOCM) untuk sama sama bergandingan dengan PRNT untuk mengagihkan sumbangan bantuan.

YM Che Ku Amzar Che Ku Azmi daripada badan bukan kerajaan(NGO) AUF MBZ sewaktu menyampaikan bantuan keperluan asas dan makanan sebanyak 5 tan untuk diagihkan kepada mangsa bangjir di Hulu Terengganu.

“Hari ini kami daripda AUF MBZ Consortium bersama Persatuan Ragbi Negeri Terengganu dan Ducati Official Club Malaysia(DOCM) akan menyampaikan sumbangan keperluan asas dan makanan sebanyak 5 tan kepada semua mangsa bencana banjir ini. InsyAllah, semoga dipermudahkan segala urusan ini. Alhamdullilah, saya cukup gembira dan terkejut juga dengan persatuan ragbi datang membantu kita ini”, ujar YM Che Ku Amzar Che Ku Azmi daripada badan bukan kerajaan(NGO) AUF MBZ wakil kepada perunding kewangan AUF MBZ Consortium PLT AUF MBZ Consortium, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman yang telah menyampaikan sumbangan terus dari Kuala Lumpur untuk diagihkan kepada mangsa banjir di Hulu Terengganu ini.

 

Manakala Timbalan YDP Persatuan Ragbi Negeri Terengganu Che Mohd Zulkarnain Abdul Wahab yang ditemui di lokasi bencana menzahirkan ribuan terima kasih kepada AUF MBZ Consortium di atas kepercayaan untuk menjalin kerjasama strategik bagi menyampaikan bantuan terus pintu rumah mangsa bencana.  Che Mohd Zulkarnain juga melihat perkembangan ini secara positif di mana entiti sukan negeri ini mendapat kepercayaan daripada pihak korporat bagi kerja-kerja amal yang sememangnya telah dilakukan sejak sekian lama.

Untuk rekod, PRNT yang merupakan badan induk sukan ragbi negeri Terengganu merupakan antara entiti sukan yang sentiasa turun ke lokasi-lokasi bencana bagi menyampaikan bantuan. Terdahulu selain beberapa bencana di negeri Terengganu, PRNT juga turut hadir menyalurkan bantuan pada mangsa bencana kepala air di Kedah pada tahun lalu dan banjir besar Kelantan pada 2014.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X