Doa Buat Syamiru Aiman

Hari ini dikejutkan dengan khabar berita bekas pemain pasukan hoki THT; Syamiru Aiman Bidin dalam keadaan koma dan kini dalam pemantauan sepenuhnya doktor pakar dari Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu.

Menurut sumber kepada PenyuSukan.com, pada dua hari lalu Syamiru Aiman dalam keadaan lemah dan turut pengsan telah dihantar untuk rawatan ke Hospital Hulu Terengganu, Kuala Berang. Setelah menerima rawatan dan keadaan beransur pulih untuk dibenarkan untuk pulang namun sekali lagi pengsan sebelum terus dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah.

Persatuan Hoki Negeri Terengganu melalui satu hantaran status di Facebook pada jam 0649 pagi memohon kepada semua untuk mendoakan kesihatan yang baik seperti sediakala kepada beliau. Sehingga kini tiada sebarang kenyataan rasmi dikeluarkan untuk menerangkan berkaitan masalah kesihatan yang dihadapi oleh pemain hoki penuh berpengalaman ini.

Syamiru Aiman Bidin yang ditempatkan di katil 2E Wad 5EF Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu sebaik sahaja dipindahkan dari wad Unit Rawatan Rapi (ICU). Kredit Foto – PenyuSukan.com

Pada saingan kempen Piala Razak yang baru melabuh tirai kejohanan pada September lalu, Syamiru Aiman turut bersama membantu pasukan THT sehingga mara tempat ke-3 setelah menewaskan pasukan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Marilah kita bersama-sama mendoakan agar Syamiru Aiman Bidin kembali pulih seperti sedia kala dan dipermudahkan segala urusan. Amin.


TERKINI – Al-Fatihah buat Arwah Syamiru Aiman

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X