Tawaran Lanjutan Semusim Buat Nafuzi Zain

Lihat video di Youtube – https://youtu.be/qtLMx_ewlag

Setelah kian lama menjadi perbualan netizen khususnya peminat-peminat pasukan Terengganu FC(TFC), akhirnya terjawab tentang masa depan ketua jurulatih pasukan Nafuzi Zain yang masih ditawarkan untuk semusim lagi.

Mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah Terengganu Football Club Sdn. Bhd. pada mesyuarat kali ke-2 sesi 2022 yang telah berlangsung di Dewan Mesyuarat Perkarangan Seri Iman, Batu Buruk sebulat suara memutuskan untuk menawarkan lanjutan kontrak semusim lagi buat pengendali yang berusia 44 tahun berasal dari Kelantan ini.

Keputusan itu dimaklumkan oleh Ahli Lembaga Pengarah merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan Pertubuhan Bukan Kerajaan negeri, Wan Sukair Wan Abdullah sambil menjelaskan tempoh 14 hari diberikan kepada Nafuzi Zain untuk memberi jawapan.

Jelasnya lagi antara kriteria keputusan itu adalah Petunjuk Prestasi Utama(KPI) musim ini setelah berjaya melangkah ke pusingan akhir Piala FA dan layak untuk beraksi di pentas Asia dalam saingan kejuaraan Piala Konfederasi Bolasepak Asia(AFC) pada musim depan. TFC juga pada musim ini berjaya menamatkan kempen Liga Super untuk berada di tempat kedua sekaligus memperbaiki rekod musim lalu di tangga ke-4 liga.

Wan Sukairi Wan Abdullah juga turut berkata bagi kontrak baru ini terdapat beberapa perubahan KPI yang perlu dilaksanakan oleh Nafuzi Zain pada musim ini namun enggan mengulas lebih lanjut berkaitan itu.

Ahli Lembaga Pengarah Terengganu Football Club Sdn. Bhd.(TFC), Wan Sukairi Wan Abdullah(kiri) bersama Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TFC Ab Rasid Jusoh sejurus tamat Mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah TFC kali ke-2 sesi 2022 yang telah berlangsung di Dewan Mesyuarat Perkarangan Seri Iman, Batu Buruk pada 25 Oktober 2022.

“Kita menawarkan kepada dia(Nafuzi Zain), jadi kita¬† tunggu jawapan dari dia. Kita ada beberapa pilihan yang telah diberikan kepada kita di dalam mesyuarat dan kita memilih Nafuzi lah.. dan pilihan yang lain itu kita tolaklah. Sekiranya Nafuzi tidak menerima(tawaran) maka kita terpaksa melihat pilihan yang lain lah.,” ujar Wan Sukairi Wan Abdullah.

Selain Nafuzi Zain, turut ditawarkan lanjutan kontrak adalah ketua jurulatih TFC II Badrul Afzan Razali dan juga ketua jurulatih pasukan Piala Presiden, Roshadi Wahab. Manakala buat Pengarah Taktikal TFC Tomislav Steinbruckner masih dikekalkan pada musim ini namun belum ada sebarang kenyataan rasmi sekiranya dilanjutkan pada musim hadapan.

Manakala bagi pembantu jurulatih setiap pasukan, jawatan kuasa teknikal akan membuat keputusan bersama melalui perbincangan setiap ketua jurulatih yang dilantik.

 

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

april, 2024

No Events

X