Program Pencarian Bakat Baru Sukan Ragbi

Program yang memberi peluang untuk mewakili negeri Terengganu di pentas tertinggi sukan ragbi.

Persatuan Ragbi Negeri Terengganu(PRNT) dalam usaha untuk memperkukuh pembangunan sukan ragbi di negeri ini akan mengadakan satu program pencarian bakat baru bagi pasukan lelaki dan wanita yang menyasarkan umur 20 tahun ke bawah.

Penyertaan menyasarkan peserta berumur 20 tahun ke bawah ini juga adalah merupakan sebahagian dari program persediaan pasukan Sukan Malaysia(SUKMA) bagi pencarian pelapis-pelapis atlet baharu. Program persediaan pasukan di bawah kelolaan Majlis Sukan Negeri Terengganu(MSNT) ini bakal menawarkan beberapa insentif buat atlet-atlet seperti elaun bulanan latihan skuad SUKMA, biasiswa akademik, kemudahan asrama termasuk makan minum dan beberapa insetif kejayaan lain bernilai sehingga RM 40 ribu ringgit.

Sebanyak 8 insentif kelebihan menjadi atlet Terengganu yang ditawarkan oleh Majlis Sukan Negeri Terengganu meliputi elaun bulanan latihan, program akademik sehingga skim hadiah kecemerlangan di peringkat tertinggi.

Program yang terbuka kepada semua yang berminat akan diadakan pada 3 April 2021 seawal jam 0800 pagi bertempat di padang ragbi, Kompleks Sukan Negeri Terenganu. Peserta yang hadir perlu melalui 4 sesi penilaian yang akan dikendalikan oleh barisan jurulatih-jurulatih ragbi yang berpengalaman. Selain itu juga melalui program ini juga bakal memberi peluang kepada mereka yang ingin mempelajari sukan ragbi tanpa sebarang bayaran pembelajaran dikenakan.

Kepada mereka yang berminat perlu mengisi borang maklumat diri di:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8o4CXA20ZQn2DuHIMDf6y2l31bSJSKb1dtpc56W-UPlih5w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

PROGRAM PENCARIAN BAKAT BARU RAGBI TERENGGANU
TARIKH: 3 April 2021(Sabtu)
VENUE: Padang Ragbi, Kompleks Sukan Negeri Terengganu

TENTATIF:
8.00-8.30pg : Pendaftaran

*Sesi A* :8.30-11.30 pagi
➡️ Ujian Kemahiran Individu
➡️ Ujian Kecergasan Umum (Bleep Test)

12.00 t/hari-3.00ptg- REHAT/SOLAT/MAKAN TENGAHARI

*Sesi B* 3.00-6.00 petang-
➡️ Ujian Kemahiran Individu
➡️ Ujian Kemahiran’Game Understanding’

*Peserta diwajibkan untuk hadir pada kedua-dua sesi penilaian di sebelah pagi dan petang.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

may, 2023

06mayalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 2

27mayalldayKejohanan Terbuka Lawan Pedang Wilayah Persekutuan

X