Perkembangan Terkini Persatuan Tenis Terengganu

KIT MEDIA PERSATUAN TENIS TERENGGANU
TARIKH: 12 MAC 2022
TEMPAT: ARENA BOUTIQUE HOTEL, KUALA TERENGGAN

PERSATUAN TENIS TERENGGANU (PTT):

Presiden Persatuan Tenis Terengganu YM Tengku Nor Fazyudi Tengku Embong. Kredit Foto – Facebook.com/MSNTerengganu

1. Latarbelakang penubuhan PTT
a. PTT merupakan sebuah persatuan sukan tenis yang berdaftar dengan Pensuruhjaya Sukan Malaysia. Ia ditubuhkan bagi tujuan menggalakkan dan membangunkan sukan tenis di peringkat Negeri Terengganu termasuk menganjurkan kejohanan/perlawanan sukan tenis di peringkat daerah, negeri, kebangsaan dan antarabangsa, mengendalikan aktiviti pembangunan atlet sukan tenis Terengganu serta aktiviti-aktiviti berkaitan sukan tenis dan PTT juga mewakili Negeri Terengganu bagi segala urusan rasmi berkaitan Persatuan Lawn Tenis Malaysia (LTAM), Asian Tennis Federation (ATF) dan International Tennis Federation(ITF).

b. PTT merupakan ahli gabungan Lawn Tennis Association Malaysia (LTAM)

c. PTT telah menganjurkan pelbagai kejohanan sukan tenis di Negeri Terengganu dan pernah beberapa kali diberi hak penganjuran pertandingan tenis di peringkat antarabangsa.

d. Keahlian PTT terdiri dari persatuan/kelab/individu penggiat sukan tenis di setiap daerah di
Negeri Terengganu.

2. Fokus utama PTT
a. Program pembangunan di peringkat akar umbi– Junior Tennis Incentive

b. Penganjuran/penyertaan dalam pertandingan sukan tenis peringkat tempatan, negeri,kebangsaan dan antarabangsa.

c. Gender Equality dalam aktiviti sukan tenis di Negeri Terengganu.

d. Membantu Kerajaan Negeri Terengganu dan agensi kerajaan pusat bagi agenda pembangunan sukan tenis di Negeri Terengganu.

Presiden Persatuan Tenis Terengganu YM Tengku Nor Fazyudi Tengku Embong(tiga dari kanan) bersama Timbalan Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu Hama Hakim Wahyudi bin Awang(tengah) dan Timbalan Presiden Persatuan Tenis Terengganu Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan bersama barisan penaja bagi musim 2020 dalam satu majlis di Kuala Terengganu pada 12 Mac 2022. Kredit Foto – Facebook.com/MSNTerengganu

MAJLIS MENANDATANGANI MOU DENGAN PENAJA PTT
1. PTT amat berbesar hati untuk memperkenalkan barisan penaja PTT bagi tahun 2022.
2. 4 penaja yang telah bersetuju memberi tajaan dalam bentuk wang tunai, barangan dan perkhidmatan dan berikut sedikit latarbelakang penaja PTT bagi tahun 2022;

PENAJA PERTAMA: HUSA NETWORK SDN BHD (MANIS FM)
1. HUSA NETWORK adalah sebuah syarikat yang telah diberi lesen Pemberi Perkhidmatan Aplikasi Kandungan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia sebagai pengendali stesen radio yang bersiaran selama 24 jam sehari menerusi platformnya yang dikenali sebagai “MANIS FM” yang boleh diakses melalui 4 frekuensi iaitu Terengganu 102.0fm, Kelantan 90.6fm, Pahang Timur 95.1fm dan Pahang Tengah 103.8fm serta siaran radio atas talian. Ia mula beroperasi sejak tahun 1998 sebagai stesen radio swasta pertama di Pantai Timur.

2. Manis FM merupakan penaja utama PTT dan akan berperanan sebagai radio rasmi PTT untuk aktiviti-aktiviti PTT bagi tahun 2022.

PENAJA KE-2 : TFM SPORTS SDN BHD
1. Pembekal barangan sukan jenama TECNIFIBRE untuk pasaran di Malaysia.

2. TECNIFIBRE merupakan jenama global bagi barangan sukan yang berpengkalan di Negara Perancis.

3. Pembekal bola tenis rasmi pertandingan anjuran PTT bagi tahun 2022.

4. TFM akan turut sama memeriahkan program/kejohanan yang akan diadakan oleh PTT seperti sumbangan hadiah-hadiah barangan sukan jenama TECNIFIBRE, menyediakan peralatan keperluan berkaitan gelanggang tenis PTT seperti tennis court windbreaker yang dibawa khas dari Negara Perancis.

PENAJA KE-3: KOMII JERSI ENTERPRISE
1. KOMII merupakan jenama pakaian sukan yang tidak asing lagi di kalangan penggiat sukan dan dimiliki oleh anak tempatan.

2. Dengan rekabentuk yang menarik serta kualiti yang ditawarkan, PTT bersetuju melantik syarikat ini sebagai penyedia pakaian rasmi kepada pegawai PTT dan atlet kelolaan PTT bagi tahun 2022.

3. KOMII amat komited untuk membantu PTT mendapatkan gaya yang segar dan moden, sesuai dengan imej PTT sebagai sebuah persatuan tenis yang aktif di negara ini.

PENAJA KE-4: ARENA BOUTIQUE HOTEL
1. ARENA BOUTIQUE HOTEL merupakan hotel butik bertaraf 3 bintang yang terletak di tengah Bandar Kuala Terengganu yang menawarkan pakej bilik penginapan yang moden dan segar dengan harga berpatutan.

2. Merupakan hotel rasmi PTT bagi penginapan deligasi dan atlet sukan tenis yang datang ke Kuala Terenggan bagi menyertain kejohanan yang dianjurkan oleh PTT.

3. ARENA BOUTIQUE HOTEL juga bersetuju menawarkan harga istimewa kepada pengunjung yang terlibat dengan aktiviti PTT di samping penggunaan kemudahan hotel untuk aktiviti-aktiviti utama PTT.

Disediakan oleh Persatuan Tenis Terengganu bertarikh 12 Mac 2022.
SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

april, 2024

No Events

X