MSST 2023: Kualiti Penganjuran & Penyertaan Kian Meningkat

Penolong Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu(Unit Pembangunan Bakat Murid MSST) Amrul Adam Abd Aziz yang ditemui PenyuSukan sejurus MSSD Kuala Nerus menjuarai Kejohanan Ragbi Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Terengganu(MSST) Bawah 18 tahun pada aksi bertemu MSSD Besut yang telah berlangsung di Stadium Ragbi Tengku Muhammad Ismail, Kompleks Sukan Negeri Terengganu pada 29 Julai 2023.

Kejuaraan ragbi 15 sepasukan Majlis Sukan Sekolah Terengganu – MSST yang telah berlangsung selama tiga hari bermula pada 27 Julai sehingga 29 Julai 2023 lalu di Stadium Ragbi Tengku Muhammad Ismail, Kompleks Sukan Negeri Terengganu, Kuala Nerus.

Mewakili pemegang taruh utama penganjuran berprestij ini iaitu Majlis Sukan Sekolah Terengganu(MSST), Penolong Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu, (Unit Pembangunan Bakat Murid MSST) Amrul Adam Abd Aziz menzahirkan bahawa kualiti penganjuran dan kualiti setiap pasukan yang bertanding pada edisi kali ini adalah lebih baik berbanding edisi-edisi lalu.


Lihat sepenuhnya ulasan di – https://youtu.be/OgOci_elFJs

Perkembangan ini memberi satu penanda aras baharu buat program pembangunan sukan ragbi di kalangan murid-murid sekolah khususnya di peringkat akar umbi mampu untuk menjadikan negeri Terengganu selaku kuasa besar sukan ragbi pada masa hadapan.

Situasi ini secara tidak langsung mampu diterjemahkan dengan sasaran untuk mara ke pusingan akhir pada kejohanan Majlis Sukan Sekolah Malaysia – MSSM 2023  yang akan berlangsung pada Ogos nanti di Kota Bharu, Kelantan.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X