CupPrix: Harith Farhan Janji Podium Di Laman Sendiri

Pelumba CubPrix pasukan Tobaki Pink Racing Team Mohd Harith Farhan Baharin merupakan anak jati Kampung Bukit Besar, Kuala Terengganu dan bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu.

Pelumba muda anak jati Kampung Bukit Besar, Kuala Terengganu yang kian meningkat naik, Mohd Harith Farhan Baharin menjanjikan aksi terbaik buat peminat di laman sendiri untuk kejuaraan Pusingan Ke-4 perlumbaan PETRONAS CubPrix yang akan bermula pada Sabtu ini.

Walaupun merupakan penampilan pertama kali bersama pasukan Tobaki Pink Racing Team untuk cabaran kategori CP125 pada musim ini, komunikasi yang baik bersama rakan sepasukan Saiful Azhary Mohamad menjadi percaturan terbaik untuk terus mengutip mata buat pasukan.

Faktor cuaca yang tidak menentuk ketika ini dengan berbekalkan pengalaman bersama beberapa pasukan terdahulu Mohd Harith Farhan Baharin optimis untuk menghadiahkan podium di Litar Gong Badak, Kuala Nerus di hadapan peminatnya tersendiri.

“Sememangnya dari awal musim saya membuat persiapan sepenuhnya dari segi fizikal dan mental untuk kembali beraksi di laman sendiri. Sememangnya saya menyasarkan podium di tempat saya sendiri. Walaupun kategori CP125 ini bukan kategori Perdana tetapi tetap kategori tumpuan di mana kita boleh lihat pelumba-pelumba ternama lain tetap berentap dalam kategori ini.

“Saya sebenarnya memang suka berlumba dalam keadaan litar basah..kelebihan buat saya untuk beraksi dalam hujan sebenarnya jadi sekiranya esok hujan ianya bukan satu halangan buat saya..begitu juga jika cuaca panas.’, ujar pelumba Tobaki Pink Racing Team Mohd Harith Farhan Baharin yang ditemui PenyuSukan.com

Tobaki Pink Racing Team yang hadir ke Litar Permotoran Terengganu bagi kejuaraan perlumbaan PETRONAS CubPrix pusingan ke-4 merupakan satu-satunya pasukan kejuaraan CubPrix yang mengadakan majlis beramah mesra bersama pengamal media sukan yang beroperasi di Terengganu.

Beliau yang ditemui pemberita sewaktu majlis ramah mesra bersama media di Kuala Terengganu turut mengumumkan fokus seterusnya adalah perlumbaan di Jepun bagi kejuaraan Asia Road Race Championship(ARRC) pada Ogos nanti.

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

september, 2023

02sepalldayKejuaraan Lawan Pedang Terbuka Negeri Sembilan

02sep8:00 am12:00 pmTSG Shimano Fellowship Ride 2023

03sepalldayTOUR GATEH D'TRANUNG 2023

09sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 8

22sepalldayCub Prix Malaysia 2023 - Pusingan Ke-8

23sepalldayKejohanan Trek Yayasan Sime Darby Siri 9

23sepalldaySukan Asia Ke-19 Hangzhou 2022

28sepalldayTerengganu Open Ranking Regatta-Ti-SAIL CUP PRIX L03/2023

30sepalldayRAGBI PIALA AGONG - SELANGOR vs TERENGGANU

X