COVID-19: ‘Tangguh atau Batal’ – KBS


Hebahan yang disiarkan di laman Facebook rasmi Kementerian Belia dan Sukan Malaysia pada 14 Mac 2020 jam 1235 tengah malam. Kredit Foto – Facebook.com/myKBSMalaysia

Kementerian Belia dan Sukan (KBS) melalui satu hebahan di laman sosial rasmi kementerian ini telah mengeluarkan arahan untuk penagguhan atau pembatalan semua jenis program mahupun acara sukan di bawah seliaan KBS mahupun agensi-agensi berkaitan serta merta sehingga 30 April ini.

Arahan ini telah dikeluarkan oleh Menteri Belia dan Sukan yang baharu dilantik, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican selaras dengan keputusan dan saranan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam Perutusan Khas dan juga keputusan Mesyuarat Khas Jemaah Menteri Mengenai COVID-19, semalam.

“Keputusan dan peringatan pematuhan ini diambil atas sebab keutamaan untuk menjaga keselamatan dan kesihatan khususnya belia dan atlet negara yang terbabit di pelbagai peringkat bagi mencegah kemungkinan jangkitan COVID-19 yang semakin menular,” katanya kepada pemberita.

Kenyataan penuh yang disiarkan di laman Facebook rasmi Kementerian Belia dan Sukan Malaysia pada 14 Mac 2020 jam 1235 tengah malam. Kredit Foto – Facebook.com/myKBSMalaysia

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

may, 2023

06mayalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 2

27mayalldayKejohanan Terbuka Lawan Pedang Wilayah Persekutuan

X