“10 Tahun Tidak Pernah Layak Peringkat Akhir Piala Belia” – Bahazenan Osman

Pada perlawanan separuh akhir Piala Belia 2022 peringkat pertama yang telah berlangsung pada 7 Ogos lalu, Sri Pahang FC yang hadir pasukan bukan pilihan musim ini membuat kejutan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu untuk menewaskan pasukan tuan rumah Terengganu FC IV(TFC IV) berkeputusan 5-1.

Menambah menarik, Bahazenan Osman selaku ketua jurulatih Sri Pahang FC menjelaskan bahawa telah 10 tahun pasukan belia yang membawa nama Pahang tidak mara ke pusingan akhir kempen Piala Belia.

Terkini setelah menamatkan perlawanan timbal balik, walaupun berkeputusan 3-1 memihak pada TFC IV namun ianya masih tidak memadai untuk menghalang Sri Pahang FC ke perlawanan akhir Piala Belia 2022 dengan kemenangan agregat 6-4.

Sri Pahang FC akan bertemu Selangor FC bagi perlawanan timbal balik penamat kempen Piala Belia musim ini yang dijadualkan berlangsung pada 19 & 26 Ogos ini.

#PialaBelia #PialaBelia2022 #TerengganuFCIV #TFCIV #TerengganuFA #SriPahangFC #PahangFA #BolaSepak #StadiumSultanIsmailNasiruddinShah #KualaTerengganu

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

may, 2023

06mayalldayKejuaraan BMX Remaja Sirkit 2

27mayalldayKejohanan Terbuka Lawan Pedang Wilayah Persekutuan

X