Terengganu FC 2 Kembali Berlatih

Terengganu FC 2(TFC 2) kembali menyambung program latihan di padang setelah terhenti susulan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang berkuatkuasa seluruh negara sejak 5 Februari lalu.

Terengganu FC 2(TFC 2) yang kini dalam persiapan mengharungi kempen Liga Perdana musim ini kembali menyambung program latihan setelah terhenti susulan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang berkuatkuasa seluruh negara sejak 5 Februari lalu.

Seperti mana sebelum ini, setiap pasukan perlu melalui pelbagai Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ketat seperti mana garis panduan yang dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara(MKN) melalui Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM). Namun norma baharu tersebut tidak menjadi beban buat TFC 2 yang kini di bawah kendalian Badrul Afzan Razali selaku ketua jurulatih.

Pemain Terengganu FC 2(TFC 2) Muhammad Izzan Syahmi Bin Mustapa sewaktu melakukan pemeriksaan suhu badan bagi pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) setelah kembali dibenarkan untuk berlatih di padang pada 15 Februari 2021.

 

Senarai nama pemain-pemain Terengganu FC 2 yang diperiksa bagi pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan sewaktu perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang berkuatkuasa seluruh negara sejak 5 Februari lalu.

Tinjauan PenyuSukan.com sewaktu hari pertama latihan bersambung ini mendapati setiap pemain TFC 2 mematuhi setiap SOP yang perlu dilalui oleh setiap pemain. Setiap bacaan suhu badan pemain akan dicatatkan untuk simpanan rekod pasukan.

Padang latihan Terengganu FC berdaftar dengan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri(MITI) seperti mana Prosedur Operasi Standard (SOP) latihan pasukan yang dikeluarkan oleh Liga Bolasepak Malaysia (MFL) selaku badan penganjur susulan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang berkuatkuasa seluruh negara sejak 5 Februari lalu.

Bilik persalinan pemain juga dikawal rapi di mana hanya ahli pasukan sahaja yang dibenarkan untuk berada di situ di samping beberapa notis peringatan turut ditampal. Sebelum itu fasiliti pusat latihan juga wajib mendapat kelulusan daripada Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri(MITI) sebelum dibenarkan untuk diguna pakai oleh pasukan bola sepak.

Malah rata-rata barisan pemain begitu teruja untuk kembali ke padang bagi menjalani sesi latihan sebenar berbanding sebelum ini terpaksa melakukan kecergasan berseorangan di kediaman sedikit sebanyak menjadi halangan untuk membentuk formasi jentera pasukan.

Badrul Afzan Razali galas tanggungjawab selaku ketua jurulatih Terengganu FC 2(TFC2) bagi musim 2021.

“Hari ini adalah hari pertama untuk kita dibenarkan melakukan program latihan, saya cukup gembira dengan perkembangan terkini yang diputuskan oleh Majlis Keselamatan Negara. Satu tanda positif untuk semua pasukan, bukan untuk TFC sahaja yang dalam persiapan Liga Malaysia ini.”, ujar Badrul Afzan Razali yang ditemui.

Ketua jurulatih yang kini berusia 45 tahun pada musim lalu telah membimbing pasukan Piala Presiden Terengganu. Kini anak jati kelahiran Kemaman yang turut dibantu oleh Subri Sulong selaku penolong ketua jurulatih diberi kepercayaan untuk membimbing TFC 2 bagi saingan kempen Liga Malaysia musim ini.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

may, 2024

02mayalldaySEA 7's Singapore 2024

22mayalldayKejohanan Lawn Bowls Terbuka Fours Terengganu

24may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSTMI THUNDERBOLTS

26may5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ JUNIOR

X