Pelumba TSG Sertai Kayuhan Beca Vaksin COVID-19

Pelumba Terengganu Cycling Team(TSG) Harrif Saleh hadir memberi sokongan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan yang dianjurkan oleh Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF Marang) dengan membuat kayuhan kepada penerima vaksin di Pusat Pemberian Vaksin(PPV) Dewan Sivik Bukit Payung pada 29 Jun 2021.

Walaupun menempuh jadual padat program latihan berbasikal, ikon pelumba pasukan Terengganu Cycling Team(TSG) Harrif Saleh dengan penuh bertanggungjawab untuk berganding bahu bersama Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF Marang) dalam memperkasakan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan Fasa 2 yang sedang berlangsung ini.

Bertempat di Pusat Pemberian Vaksin(PPV) Dewan Sivik Bukit Payung yang terletak dalam daerah Marang, Harrif Saleh membuat kejutan kepada penerima suntikan vaksin untuk menjadi penumpang yang dikayuh sendiri oleh juara siri Jelajah Eropah musim ini.

Pelumba Terengganu Cycling Team(TSG) Harrif Saleh setelah menerima suntikan vaksin COVID-19 pertama beliau sewaktu hadir ke Pusat Pemberian Vaksin(PPV) Dewan Sivik Bukit Payung pada 29 Jun 2021.

Inisiatif kreatif bersama CITF Marang selaku pemegang taruh program vaksinasi ini secara tidak langsung bagi menyampaikan mesej positif kepada komuniti setempat. Selain program kayuhan beca ini, terdahulu pelbagai usaha telah diadakan untuk meningkatkan kadar peratusan penerima vaksinasi negeri Terengganu.

Menambah menarik pada perkembangsan sama, Harrif Saleh juga turut menerima suntikan dos pertama vaksin setelah mendaftar melalui aplikasi MySejahtera.

Status aplikasi MySejahtera sewaktu pelumba Terengganu Cycling Team(TSG) Harrif Saleh menerima suntikan vaksin COVID-19 pertama beliau sewaktu hadir ke Pusat Pemberian Vaksin(PPV) Dewan Sivik Bukit Payung pada 29 Jun 2021.

Beliau menzahirkan perasaan teruja kerana suntikan perlindungan imunisasi ini teramat penting memandangkan kerjaya sebagai pelumba profesional sepenuh masa di pentas antarabangsa juga turut berisiko tinggi untuk dijangkiti COVID-19.

Sehingga kini penggiat-penggiat sukan khususnya para atlet profesional negeri ini mula menerima suntikan vaksin secara berperingkat dengan sasaran penerimaan sepenuhnya sebelum hujung tahun ini.

Pelumba Terengganu Cycling Team(TSG) Harrif Saleh menerima suntikan vaksin COVID-19 pertama beliau sewaktu hadir ke Pusat Pemberian Vaksin(PPV) Dewan Sivik Bukit Payung pada 29 Jun 2021.

“Macam pengalaman saya, saya baru lepas cucuk tadi..saya rasa ok macam kena gigit di semut ajelah..tapi memang kalau boleh percepatkan lah ambik vaksin. Bukan mende, kalau boleh kita hendak lawan COVID ini kang kita kena iktihar dengan vaksin ini, insyAllah.” ujar Harrif Saleh yang ditemui PenyuSukan.com.

Mengulas lanjut tentang perkembangan terkini, Harrif Saleh kini bersama rakan sepasukan giat memberi fokus bagi persiapan pasukan untuk beberapa siri perlumbaan antarabangsa sebelum melabuh tirai perlumbaan musim ini.

Sehingga kini TSG kekal di puncak kedudukan teratas Jelajah Asia dengan kutipan 850 mata sekaligus mencipta jurang besar buat Vino-Astana Motors dengan kutipan 204 mata di kedudukan kedua dan 199 mata dikutip oleh Kuwait Pro Cycling Team di kedudukan ketiga.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X