march, 2024

01maralldayMONSUN OMBAK CHALLENGE 2024

more

Event Details

Cabaran perlumbaan kayak ‘membelah’ deruan ombak sewaktu monsun timur laut atau musim tengkujuh di perairan Taman Rekreasi Pulau Kekabu, Marang bakal kembali menjadi perhatian bagi edisi penganjuran kali ke-6 yang dijadualkan berlangsung poada 29 Februari sehingga 2 Mac 2024 nanti.

Meneruskan prestij penganjuran yang turut menawarkan hadiah kemenangan berupa wang tunai seperti mana edisi lalu, tiada sebarang yuran penyertaan dikenakan kepada setiap peserta malah peralatan perlumbaan juga turut disediakan oleh Persatuan Kanu Negeri Terengganu selaku penganjur.

Perlumbaan bagi edisi ke-6 penganjuran ini mempertaruhkan Kayak jenis ‘Sit On Top Racing (SOTR) yang pertama kali diperkenalkan sepanjang edisi penganjuran di mana pada edisi lalu kayak jenis ‘dancer classic perception’ menjadi taruhan jentera perlumbaan untuk jarak perlumbaan sejauh 200 meter.

Sebanyak 6 kategori yang dipertandingkan di mana dua kategori tertutup Terengganu dan selebihnya adalah kategori terbuka kepada semua peserta sama ada dari dalam negara mahupun antarabangsa.

Sebarang pertanyaan mahupun urusan pendaftaran boleh dihubungi pihak urusetia di talian:

013 950 6077 – Hakimi

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 22 Februari 2024.

Time

march 1 (Friday) - 2 (Saturday)

Location

Taman Rekreasi Pulau Kekabu

X