COVID-19: PHNT Sampaikan Bantuan Kepada Pemain

Setiausaha Persatuan Hoki Negeri Terengganu; Rashidi Hashim(dua dari kiri) sewaktu menyampaikan sumbangan kepada pemain-pemain hoki. Kredit Foto – Persatuan Hoki Negeri Terengganu

Rentetan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilanjutkan berikutan penularan wabak COVID-19, Persatuan Hoki Negeri Terengganu(PHNT) mengambil inisiatif untuk menyampaikan bantuan kepada keluarga pemain-pemain hoki negeri ini yang terkesan. Rata-rata penerima merupakan pemain muda yang tidak mempunyai sebarang pendapatan tetap serta beberapa pemain yang terlibat dalam persediaan pasukan hoki ke temasya Sukan Malaysia(SUKMA) di Johor nanti. Selain pemain SUKMA, turut menerima sumbangan adalah pemain-pemain dari Terengganu Hockey Team(THT) dan Terengganu Ladies Hockey Team(TLHT) yang bernaung di bawah PHNT ini.

PHNT juga turut memberi sumbangan kepada agensi-agensi barisan hadapan yang terlibat dalam PKP dalam negeri ini di mana telah menyampaikan sumbangan kanopi kepada Ibu Pejabat Polis Dungun dan Ibu Pejabat Polis Besut. Kredit Foto – Persatuan Hoki Negeri Terengganu

Walaupun ada diantara mereka sebelum ini turut menerima bantuan dari pihak Majlis Sukan Negeri Terengganu(MSNT) dan beberapa saluran sumbangan dari pihak kerajaan di awal perlaksanaan PKP, namun dengan keadaan situasi semasa yang tidak menentu sehingga kini sumbangan ini sudah pasti amat bermakna buat mereka.

Bantuan yang disampaikan tersebut merupakan bahan-bahan makanan dan keperluan asas agar sedikit sebanyak dapat membantu untuk meringankan beban mereka.

Timbalan Presiden Persatuan Hoki Negeri Terengganu Mohd Fikri Harun(kanan) turut turun ke padang untuk menyampaikan bantuan sumbangan makanan kepada wakil ahli keluarga pemain hoki negeri ini. Kredit Foto – Persatuan Hoki Negeri Terengganu

“Memandangkan bila mana tempoh PKP dilanjutkan, kami memikirkan bebanan yang ditanggung oleh setiap keluarga pemain-pemain terlibat. Maka dengan itu kami daripada jawatankuasa Persatuan Hoki Terengganu telah berbincang dan membuat keputusan untuk memberi bantuan dengan mengeluarkan sedikit sumber dari Persatuan Hoki Negeri Terengganu”, ujar Timbalan Presiden Persatuan Hoki Negeri Terengganu Mohd Fikri Harun.

Beliau juga turut mengulas bahawa di peringkat awal pengagihan sumbangan ini menyasarkan para pemain yang tinggal di sekitar daerah Kemaman berikutan kekangan pergerakan ketika ini. Bagi pemain yang berada di lain-lain daerah dalam negeri Terengganu akan disampaikan oleh ahli jawatankuasa PHNT yang akan mengambil peranan. Setiap nilai sumbangan ini diperolehi daripada kewangan pihak PHNT dan juga sumbangan peribadi daripada kalangan ahli jawatankuasa persatuan ini.

SUKMA XXI SARAWAK 2024
17-24 OGOS 2024

KAJI SELIDIK

Pendapat anda tentang PenyuSukan.com?

SUMBANGAN

SUMBANGAN IKHLAS BAGI MENAMPUNG KOS OPERASI MENYAMPAIKAN BERITA SUKAN SEGENAP NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN.

june, 2024

02junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Korea Selatan vs Malaysia

02jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs AKADEMI HOKI MBPJ

08junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: Malaysia vs Hong Kong

09jun5:00 pm2:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: SMIDIN-MSNT vs SSBJ THUNDERBOLTS

21junalldayKejuaraan Ragbi Asia 15s (Lelaki) 2024: UAE vs Malaysia

29jun8:00 pm10:42 pmLIGA HOKI REMAJA MALAYSIA 2024: AKHIR

X